Teraz jest 20 sie 2018, o 14:03

Strefa czasowa: UTC + 2 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 26 lut 2014, o 23:05 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 lip 2013, o 08:51
Posty: 202
Zapraszam do obejrzenia filmów instruktażowych z instalacji pakietu Ediabas dla interfejsu ADS i OBD. Na pewno wielu osobom się przyda.

Link do filmów: http://chomikuj.pl/kkkkamil26/BMW

Windows XP - pakiet instalatora 10.0.4
Windows Vista - pakiet instalatora 9.0.7
Windows 7 - pakiet instalatora 10.0.4

W Viście niestety nie działa za dobrze tryb zgodności, dlatego zastosowałem instalację z pakietu instalatora 9.0.7

Teraz pewnie będą pytania, gdzie znaleźć pewne instalki z pakietem Ediabas.
Od razu odpowiadam.
Zapraszam na Chomikuj.pl. Wystarczy w wyszukiwarce wpisać wytłuszczone nazwy:
-dla instalatora 10.0.4 - inpa_5_0_2_10.0.0.4 (ten jest zazwyczaj podzielony na 2 pliki: "inpa_5_0_2_10.0.0.4.part1.rar" o wadze 190MB oraz "inpa_5_0_2_10.0.0.4.part2.rar" o wadze 142,7MB)
-dla instalatora 9.0.7 - INPAv502_EDIABASv647 9,0,7 (zazwyczaj jest plik "INPAv502_EDIABASv647 9,0,7.iso" o wadze 319,7MB)

W wyszukiwarce wpisujcie nazwy bez rozszerzeń.

A tu taki mały bonus. Nagrałem również mały pokaz diagnostyki E36 z silnikiem M52B20 z 1997 roku.
Film pokazuje jak mniej więcej poruszać się w INPIE.



Mam nadzieję, że się komuś przyda.

_________________
Sprzedam interfejsy diagnostyczne ADS, OBD i K+DCAN.
BMW E30, E31, E32, E34, E36, E38, E39, E46, E60, E90
http://www.interfejsads.ugu.pl Facebook: http://fb.me/MiloBMW/
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 31 sie 2014, o 15:20 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 sie 2014, o 20:06
Posty: 5
Lokalizacja: United Kingdom
kkkkamil26, a ten DIS na Twoim chomiku, to pod VMware?

_________________
I'AM WHAT I'AM... AND I DON'T CARE WHAT YOU THINK ABOUT ME...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 1 wrz 2014, o 08:55 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 lip 2013, o 08:51
Posty: 202
Na moim chomiku są tylko filmy z instrukcjami.
Tu masz temat który dotyczy DISa: viewtopic.php?f=59&t=938

_________________
Sprzedam interfejsy diagnostyczne ADS, OBD i K+DCAN.
BMW E30, E31, E32, E34, E36, E38, E39, E46, E60, E90
http://www.interfejsads.ugu.pl Facebook: http://fb.me/MiloBMW/
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 sty 2015, o 01:04 
Offline

Dołączył(a): 8 sty 2015, o 23:50
Posty: 9
Czy do Win 8 też masz instrukcję instalacji?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 sty 2015, o 10:08 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 lip 2013, o 08:51
Posty: 202
Dla Win 8 instaluj tak jak na Win7.

Jeśli masz system x64 i chcesz mieć działającego NCSa to warto jest zainstalować BMW Standard Tools 2.12

_________________
Sprzedam interfejsy diagnostyczne ADS, OBD i K+DCAN.
BMW E30, E31, E32, E34, E36, E38, E39, E46, E60, E90
http://www.interfejsads.ugu.pl Facebook: http://fb.me/MiloBMW/
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 sty 2015, o 23:07 
Offline

Dołączył(a): 8 sty 2015, o 23:50
Posty: 9
Dzięki.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 sty 2015, o 23:10 
Offline

Dołączył(a): 7 lis 2013, o 23:41
Posty: 9
witam
jakie są wymogi sprzetowe dla inpy i disa?
mam laptop toschiba tecra s1
-procesor 1,7ghz ,
-1gb ram ,
-xp pro ,
-hdd 80gb
-oczywiście rs232
-wifi uszkodzone sprzetowo
wystarczy ?

mam lepszy sprzęt dla siebie , ale ten chce odsprzedać koledze.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 sty 2015, o 23:18 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 maja 2013, o 21:26
Posty: 3264
dla inpy,ncsa i reszty,śmiało styknie,dla disa może być już mało...pewnie da się zainstalować,ale może strasznie mulić

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 sty 2015, o 23:25 
Offline

Dołączył(a): 7 lis 2013, o 23:41
Posty: 9
tzn mało ramu czy procka?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 sty 2015, o 23:38 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 maja 2013, o 21:26
Posty: 3264
nie pamiętam już,ale musisz mu przydzielić 512 ramu i chyba 20Giga miejsca,do tego system,inpa,vmware....ciasno będzie...

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL