Teraz jest 12 gru 2018, o 06:39

Strefa czasowa: UTC + 2 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 828 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81 ... 83  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 5 lip 2018, o 21:16 
Offline

Dołączył(a): 28 sty 2018, o 00:22
Posty: 14
Właśnie chodzi o to że nic nie usuwałem.Pare postów wyżej te fotki z listą FA to kopia zrobiona przed kodowaniem czegokolwiek.Najpierw zakodowałem AUX dodając"+NAUX" i język polski był,po ok 4tyg dokodowałem mp3 dodając "+KMP3" i właśnie po tym zabiegu nie ma pl menu.
I teraz pytanie:
Czy brak języka rosyjskiego w FA oznacza,że został wykasowany i będzie trzeba go wgrywać od nowa,czy wystarczy dodać język rosyjski i wybrać go w idrive?
Czy na liście FA powinny być te języki,które mam w idrive?
(bo ich nie ma)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 lip 2018, o 22:41 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 lis 2013, o 23:37
Posty: 1497
Lokalizacja: Holandia
Do FA musisz dodać rosyjski i powinno być ok. Języki które masz w FA powinny być widoczne w idrive. Podejrzewam że jak coś dodawałeś to nie zapisałeś tego nowego FA w modułach komunikacyjnych i się coś wykrzaczyło Sprawdź czy FA jest takie samo we wszystkich modułach komunikacyjnych :drunk:

_________________
dziadkowozy.com to mój drugi dom


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 lip 2018, o 23:24 
Offline

Dołączył(a): 28 sty 2018, o 00:22
Posty: 14
Lady5 napisał(a):
Języki które masz w FA powinny być widoczne w idrive. :drunk:


No właśnie w FA nie ma żadnego języka,a w idrive jest niemiecki,francuski i italiano


Lady5 napisał(a):
Sprawdź czy FA jest takie samo we wszystkich modułach komunikacyjnych :drunk:


Ooo tego nie sprawdzałem


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 lip 2018, o 00:45 
Offline

Dołączył(a): 28 sty 2018, o 00:22
Posty: 14
Miałem dosłownie 5 min,aby zajrzeć do auta i...
W dwóch modułach komunikacyjnych CAS i LMA FA jest takie samo ale...
W obydwu brakuje wpisu "+KMP3", a mp3 napęd odtwarza bez problemu.
Gdy kodowałem mp3 ten wpis był na 100%,bo sprawdzałem 2 razy.
I teraz pytanie:
Spróbować dopisać jeszcze raz "+KMP3" czy język rosyjski jak radziliście wcześniej i mieć nadzeje że pl menu powróci?
(Może powodem braku pl menu jest właśnie brak tego wpisu?)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 lip 2018, o 23:12 
Offline

Dołączył(a): 28 sty 2018, o 00:22
Posty: 14
I kiedy znalazłem czas żeby ogarnąć to moje pl menu mam kolejny problem
NCS-expertmode-F1-F3-F2 dodaje $6UD -F6 back i taki komunikat
Obrazek
Co to może być?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 8 lip 2018, o 12:18 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 lis 2013, o 23:37
Posty: 1497
Lokalizacja: Holandia
Prawdopodobnie robisz coś nie tak ,albo już klucz FA jest całkiem ,,skopany" bo COAPI 1000 to błąd generalny .Tutaj masz przykładową instrukcję jak to zrobić poprawnie:
https://mega.nz/#!p8VjAQ4T!D_5hOf1Et5R4 ... 6qQ8ss-Ah0
:drunk:

_________________
dziadkowozy.com to mój drugi dom


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 lip 2018, o 19:08 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 kwi 2014, o 19:43
Posty: 282
W którym module w E65/66 wykodowuje się alarm? Nie mogę znaleźć. W E38/E39 było to proste. A w wielorybie nie mogę znaleźć :evil:

_________________
Prowadzenie BMW serii 7 nie sprowadza się do jazdy do celu
lecz jest celem samym w sobie


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 1 sie 2018, o 23:42 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 lip 2016, o 12:59
Posty: 67
Supermen napisał(a):
W którym module w E65/66 wykodowuje się alarm? Nie mogę znaleźć. W E38/E39 było to proste. A w wielorybie nie mogę znaleźć :evil:


Alarm jak ostatnio komuś włączałem piknięcie przy otwieraniu/zamykaniu ( było wykodowane mimo że alarm był ), był bodajże w module CAS ale były też dwa moduły które miały w nazwie "DWA" teraz nie powiem który dokładnie ale sprawdź w CAS'ie ten alarm. Co prawda to było w E60 ale powinno być podobnie.


Natomiast moje pytanie dotyczy paru funkcji w module LSZ, troche mnie to podirytowało i nie wiem dlaczego są takie różnice między jednym autem a drugim ( oba mają oryginalny xenon ), ale z tych paru funkcji wynika że mam wyłączone SAMOPOZIOMOWANIE chyba że zle myśle i to drugie auto ma coś nie halo :shock:

OFFSET_LWR ( jakiś offset - może ma coś wspólnego z tym zdaniem "odległość między punktem wzbudzenia a punktem odbioru" :D
wert_02
DEF_LWR_SENSOR_HI - Efektywność tylnego czujnika samopoziomowania
wert_02

KENNLINIE_LWR_SENSOR_VO - Samopoziomowanie świateł tylnego czujnika, regulacja linii.
wert_02

LWR_VORZEICHEN - Kontrola samopoziomowania ( wyłączone przy ksenonie? )
nicht_aktiv

BLS_PRUEFEN - Sprawdzanie przełącznika świateł hamowania
nicht_aktiv

FEHLER_SCHALTER_BREMSL - Raport o uszkodzonym czujniku hamowania
nicht_melden

HALB/VOLLSCHRITT - Halfstep/Fullstep? - nie wiem co to i nigdzie nie moge znalezc informacji na ten temat co to jest
halbschritt

ABSTAND_HOLD_NORMAL_MODE - Tryb normalnej odległości?
wert_02
HYSTERESE_STARTBEDINGUNG
wert_02
SCHRITTE_STELLUNG_0
wert_02
SCHRITTE_STELLUNG_2
wert_04

Szczerze mówiąc wygląda to troche jakby ktoś kiedyś wrzucił plik LSZ z modułu świateł bez xenona :o Jutro potraktuje moduł pustym plikiem MAN i zobaczymy czy coś to zmieni.

EDIT: Zakodowałem samochód pustym plikiem i ku mojemu zdziwieniu wartości te wcale się nie zmieniły. Ciekawe :p


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 sie 2018, o 11:30 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 mar 2015, o 22:42
Posty: 210
Za poziomowanie automatyczn/manualne odpowiada furkacja LEUCHTWEITENREGELUNG przy LSZ.C37

Tak jak mówisz, co wersja modułu to ustawienia mogą być inne nie przejmuj się tym. :drunk:

Tak jak kolega wyżej pisał, aktywujesz i dezaktywujesz alarm w CAS


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 sie 2018, o 14:18 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 lip 2016, o 12:59
Posty: 67
Blacharzy napisał(a):
Za poziomowanie automatyczn/manualne odpowiada furkacja LEUCHTWEITENREGELUNG przy LSZ.C37


To mnie troche dziwi bo Dummy tłumaczy tę opcje jako "Manual Vertical Headlight Aim Control" czyli tak jakby "Manualna regulacja świateł" ? bo mam to na ACTIV.. Masz moze kopie modulu LSZ jakiegos z xenonem zebym sobie mogl porownac?


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 828 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81 ... 83  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL