Teraz jest 18 gru 2018, o 14:33

Strefa czasowa: UTC + 2 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 3 maja 2014, o 18:18 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 lip 2013, o 08:51
Posty: 203
Zapraszam do obejrzenia filmów instruktażowych z instalacji gotowego DIS_v44 na VMware Player.

Link do filmów: http://chomikuj.pl/kkkkamil26/BMW
Plik: Instrukcja instalacji gotowca DIS_v44.7z


Teraz pewnie będą pytania, gdzie znaleźć pewne potrzebne pliki do uruchomienia DISa.
Od razu odpowiadam.
Zapraszam na Chomikuj.pl, pełno jest tam plików. Wystarczy w wyszukiwarce wpisać wytłuszczone nazwy:
-VMware-player-6.0.0-1295980.exe (ja użyłem akurat tego ale może być inna wersja, np ze strony producenta)
-DIS_v44
-DiagHeadInstall.msi

Dla XP, w których brak aktualizacji oraz .NET FRAMEWORK 2:
-.NET Framework 2.0.50727.exe
oraz brakujące aktualizacje, bez których nie można zainstalować .NET Framework 2:
-KB893803
-KB916595

W wyszukiwarce wpisujcie nazwy bez rozszerzeń.
Nazwy gotowej maszyny wirtualnej i folderu z DIS mogą być inne niż na moich filmach najważniejsze, aby otworzyć w VMware Player plik o rozszerzenu .vmx.
Oczywiście według tej instalacji można użyć innego DISa np: DIS_v57, z tym, że nazwy plików i folderu z DIS będą również inne.

A tu taki mały bonus. Nagrałem również mały pokaz diagnostyki E36 z silnikiem M52B20 z 1997 roku.
Film pokazuje jak mniej więcej się w nim poruszać przy autach poniżej 03.1998.



Mam nadzieję, ze się komuś przyda.

_________________
Sprzedam interfejsy diagnostyczne ADS, OBD i K+DCAN.
BMW E30, E31, E32, E34, E36, E38, E39, E46, E60, E90
http://www.interfejsads.ugu.pl Facebook: http://fb.me/MiloBMW/
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 11 maja 2014, o 16:19 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 3 kwi 2014, o 22:06
Posty: 183
Przyda sie bardzo. Ja wlasnie mam zamiar instalowac Dis'a.
1.Czy to musi byc z tym VMware? Co to jest w ogole VMware??
Juz wygoglowalem. Jakis serwer wirtualny tak? cos takiego. Czyli pozniej musze miec neta gdy bede z Dis'a korzystal??
2.Jakiego Dis'a zainstalowac do bmw e39 530d 2003r czy moze to nie ma znaczenia??

Jak nasuna mi sie jeszcze jakies pytania bede pisal smialo :)

Edit: Juz wiem co jeszcze mialem zapytac.
Pod win 8 jaka konfiguracje Dis'a najlepiej zainstalowac??
Bede zaraz probowal instalacji tego co jest w poradniku ewentualnie nowsze wersje :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 11 maja 2014, o 17:33 
Offline

Dołączył(a): 10 sty 2014, o 01:55
Posty: 251
Lokalizacja: Trzcianka Wlkp
VMware jest to wirtualna maszyna która uruchamia różne programy i systemy ja np. jak koduje auto ncsem to korzystam z tego programu bo zainstalowałem tam Windows xp. Z tego co pamiętam to dis jest tylko odpalany przez VMware lub inny podobny program


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 11 maja 2014, o 20:00 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 lip 2013, o 08:51
Posty: 203
kukson12920 napisał(a):
Przyda sie bardzo. Ja wlasnie mam zamiar instalowac Dis'a.
1.Czy to musi byc z tym VMware? Co to jest w ogole VMware??
Juz wygoglowalem. Jakis serwer wirtualny tak? cos takiego. Czyli pozniej musze miec neta gdy bede z Dis'a korzystal??
2.Jakiego Dis'a zainstalowac do bmw e39 530d 2003r czy moze to nie ma znaczenia??

Jak nasuna mi sie jeszcze jakies pytania bede pisal smialo :)

Edit: Juz wiem co jeszcze mialem zapytac.
Pod win 8 jaka konfiguracje Dis'a najlepiej zainstalowac??
Bede zaraz probowal instalacji tego co jest w poradniku ewentualnie nowsze wersje :)


1. Najlepiej VmWare ale możesz też użyć VirtualBoxa tylko ciężko będzie znaleźć gotową maszynę wirtualną pod ten program.
2. Wystarczy Ci Dis_v44

Nigdy nie instalowałem na Win8 także nie powiem Ci jak to działa.
Warunkiem prawidłowego działania DISa jest działająca INPA.

_________________
Sprzedam interfejsy diagnostyczne ADS, OBD i K+DCAN.
BMW E30, E31, E32, E34, E36, E38, E39, E46, E60, E90
http://www.interfejsads.ugu.pl Facebook: http://fb.me/MiloBMW/
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 11 maja 2014, o 22:25 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 3 kwi 2014, o 22:06
Posty: 183
kkkkamil26 napisał(a):
kukson12920 napisał(a):
Przyda sie bardzo. Ja wlasnie mam zamiar instalowac Dis'a.
1.Czy to musi byc z tym VMware? Co to jest w ogole VMware??
Juz wygoglowalem. Jakis serwer wirtualny tak? cos takiego. Czyli pozniej musze miec neta gdy bede z Dis'a korzystal??
2.Jakiego Dis'a zainstalowac do bmw e39 530d 2003r czy moze to nie ma znaczenia??

Jak nasuna mi sie jeszcze jakies pytania bede pisal smialo :)

Edit: Juz wiem co jeszcze mialem zapytac.
Pod win 8 jaka konfiguracje Dis'a najlepiej zainstalowac??
Bede zaraz probowal instalacji tego co jest w poradniku ewentualnie nowsze wersje :)


1. Najlepiej VmWare ale możesz też użyć VirtualBoxa tylko ciężko będzie znaleźć gotową maszynę wirtualną pod ten program.
2. Wystarczy Ci Dis_v44

Nigdy nie instalowałem na Win8 także nie powiem Ci jak to działa.
Warunkiem prawidłowego działania DISa jest działająca INPA.

Na win8 mam inpa i smiga elegancko :) bede probowal w wolnej chwili z v44. Dzieki panowie za wszystko.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 21 lip 2014, o 21:51 
Offline

Dołączył(a): 20 paź 2013, o 20:05
Posty: 90
Witam.
Jak bym chciał disa zainstalować w innym języku, to wystarczy że ściągnę Dis_v44 a pozostałe bez zmian :?:

_________________
e39 M57 touring


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 21 lip 2014, o 21:55 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 lip 2013, o 08:51
Posty: 203
Musisz szukać gotowca (gotową maszynę wirtualną) zainstalowanego w innym języku.
Ewentualnie musiałbyś zainstalować od zero.

_________________
Sprzedam interfejsy diagnostyczne ADS, OBD i K+DCAN.
BMW E30, E31, E32, E34, E36, E38, E39, E46, E60, E90
http://www.interfejsads.ugu.pl Facebook: http://fb.me/MiloBMW/
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 lut 2015, o 22:43 
Offline

Dołączył(a): 10 sty 2014, o 01:55
Posty: 251
Lokalizacja: Trzcianka Wlkp
Czy ktoś instalował disa na win8? Procedura instalacji jest taka sama jak na win7? Na win 7 miałem disa i wszystko chodziło.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 lut 2015, o 22:54 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 maja 2013, o 21:26
Posty: 3309
a masz go na win7 jeszcze?

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 lut 2015, o 22:58 
Offline

Dołączył(a): 10 sty 2014, o 01:55
Posty: 251
Lokalizacja: Trzcianka Wlkp
Mam go ale na starym laptopie który ma uszkodzoną płytę główną. Ogólnie wszystkie pliki do instalacji mam na dysku przenośnym. Dzisiaj zainstalowałem inpe na tym nowym ale nie miałem czasu dzisiaj podłączyć pod auto. VM dzisiaj też zainstalowałem na win8. Jutro sprawdzę czy działa inpa.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL