Teraz jest 19 lis 2018, o 12:25

Strefa czasowa: UTC + 2 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 15 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
PostNapisane: 30 paź 2016, o 21:03 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 30 paź 2016, o 18:00
Posty: 14
Lokalizacja: Wrocław
Cytuj:
Zero nie będzie nigdy ,ale jest najlepiej jak jest zbliżone do zera

Rozumiem, dodam tyko iż wartość "0" mam tylko gdy dodam gazu.

W takim razie podsumowując:
- filtr paliwa wymieniony - problem nadal występuję
- korekcje wtrysków prawidłowe - problem występuję
- ciśnienie w pompie podprogowej w normie - problem występuje

Więc winny najprawdopodniej jest czujnik ciśnienia paliwa na szynie CR
Sprawdzę wtyczkę. Czy w jakiś sposób jest możliwość jego wyczyszczenia?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 30 paź 2016, o 22:01 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 lis 2013, o 23:37
Posty: 1477
Lokalizacja: Holandia
Troszkę chyba zeszliśmy nie tam gdzie trzeba bo czujnik na szynie CR to już wysokie ciśnienie.Z tego co pamiętam to na filtrze paliwa jest czujnik monitorujący ciśnienie wstępne.Odepnij go i zobacz jak się auto będzie zachowywać. Oczywiście czujnik na szynie CR możesz wyczyścić.

_________________
dziadkowozy.com to mój drugi dom


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 31 paź 2016, o 16:02 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 30 paź 2016, o 18:00
Posty: 14
Lokalizacja: Wrocław
Na odpiętym mogę śmiało jechać?
Rozumiem że chodzi o tą wtykę?
Obrazek
Ps. nie za duże ciśnienie paliwa jest?
Nie powinno być ok. 300bar?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 31 paź 2016, o 20:53 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 lis 2013, o 23:37
Posty: 1477
Lokalizacja: Holandia
Tak ,zobacz czy auto nie będzie lepiej pracować,ciśnienie na CR moim zdaniem nie za duże. Błąd jest od ciśnienia wstępnego.

_________________
dziadkowozy.com to mój drugi dom


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 1 lis 2016, o 13:05 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 30 paź 2016, o 18:00
Posty: 14
Lokalizacja: Wrocław
Zrobiłem 8 minutowy film z logami pod obciążeniem - widać coś niepokojącego?
https://www.youtube.com/watch?v=-WmYjby ... e=youtu.be
Z tego co widzę (np. 7 minuta) że dość sporo przeładowuje ale to dlatego że mam dziurkę w intercoolerze.
Co do odłączenia czujnika na filtrze, zrobię to dzisiaj.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 15 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 2 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL