Teraz jest 21 wrz 2018, o 22:51

Strefa czasowa: UTC + 2 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2 sie 2016, o 16:42 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 lip 2016, o 12:59
Posty: 61
Witam, od jakiegoś czasu borykam się z problemem ponieważ przestał mi działać tempomat mimo że kontrolka się włącza na liczniku po aktywacji go na kierownicy natomiast na tym sie niestety kończy ta zabawa.

Wydaje mi się że przed wizytą u mechanika tempomat działał ( chyba że zepsuł się jakiś czas przed wizytą ponieważ nie używałem ). U mechanika był wyciągany komputer z puszki pod maską oraz wypinane wtyczki. Czy znajduje się tam coś co mogło by spowodować awarie tempomatu? Inpa nie łączy sie z modułem tempomatu ogóle ( wyskakuje błąd przy próbie ), przyciski na kierownicy są ok (test multifunkcji).

Czy ma ktoś jakiśkolwiek pomysł jak sprawdzić co zostało uszkodzone, lub np. naruszone przy naprawie samochodu? Bezpiecznik z sterownika tempomatu ( pozycja nr. 9 jest ok ).

Gdzie szukać tempomatu pod maską, może jakaś kostka sie poluzowała?



TEMAT DO ZAMKNIĘCIA:
Rozwiązanie problemu: Wszedłem do INPY w wartości silnika na Digital Values i przy "Input Clutch Switch" jest ciągle ON niezależnie od wciśniętego/wyciśniętego sprzęgła, rozbiorę to w sobotę zobaczę może jakaś sprężynka wypadła po prostu która go nie odpycha :)!


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1 ] 

Strefa czasowa: UTC + 2 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL