Teraz jest 18 lip 2018, o 11:42

Strefa czasowa: UTC + 2 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 19 wrz 2014, o 14:31 
Offline

Dołączył(a): 28 lut 2014, o 16:28
Posty: 13
Witam
Przekazuje pytanie kolegi z BMW E90 przed liftingiem
- Ma problemy z ciągłym świeceniem kontrolki od ciśnienia ogumienia.\
Pytanie jest czy można odłączyć system pomiaru - czujniki ciśnienia w ogumieniu? - oraz jeśli tak - to czy można to zrobić w INPA?
Sama kalibracja - niestety nic nie daje - ciągłe świecenie kontrolki ( może czujniki padły !)
Może ktoś ma jakieś sugestie - proszę


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 26 lis 2014, o 20:59 
Offline

Dołączył(a): 26 lis 2014, o 20:52
Posty: 134
Witam

Najlepiej odkodować przy pomocy NCS'a. Albo za pomocą Pa Softa lub bmw Dash. Te dwa ostsnie programy są prostsze w użyciu. A co do Ncs to musiał byś znaleźć które wpisy są odpowiedzialne za RPA. Jak odczytasz moduł to masz zapewne RPA aktiv musisz to zmienić na nicht_aktiv i będzie po problemie.

Pozdrawiam emilo


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 6 sty 2015, o 21:50 
Offline

Dołączył(a): 13 kwi 2014, o 10:57
Posty: 18
nie wiem czy juz problem zostal rozwiazany :) ale proponuje zrobić tak bo miałem podobne problemy. Najpierw napompować koła tak jak jest napisane na tabliczce a potem wykonać kalibracje czujników z palca z auta :) i wtedy powinno być ok a i jeszcze jedno starać się aby auto stało równo.
U mnie coś takiego pomogło na bolączki z czujnikami ciśnienia ;).


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 gru 2016, o 21:53 
Offline

Dołączył(a): 5 gru 2016, o 20:33
Posty: 26
Witam mam problem z tym ciśnieniem ale pytanie jestem nowy o co chodzi z tą kalibracja z palca w aucie bo nie rozumiem proszę wytłumaczyć jak małemu dziecku dziękuję


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 gru 2016, o 22:23 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 maja 2013, o 21:26
Posty: 3264
coś w tym stylu

musisz wejść w menu idrive, zakładka service i wybrać RPA.
Potem "Set" -poczekać chwilę i jeśli będzie OK to zniknie błąd i będzie napis "active".

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 gru 2016, o 12:05 
Offline

Dołączył(a): 5 gru 2016, o 20:33
Posty: 26
Dzięki ale nie mam idrive porada przyda się innym


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa: UTC + 2 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL