Teraz jest 21 wrz 2018, o 23:10

Strefa czasowa: UTC + 2 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 13 sie 2014, o 10:24 
Offline

Dołączył(a): 7 sie 2014, o 00:31
Posty: 11
Witam

1) Czy dobrze rozumiem że to jest ilość paliwa przelew wtrysków w tym oknie? czy to tak może być że w 1 i 4 jest zero i jak mocno przygazuję to w 4 pokazuje mi się 0.02?

2) Co oznacza rot. conform. (F5)?

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/55f ... 7170d.html

3) I kolejne pytanie co z takim fantem powinienem zrobić?

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/984 ... 4fe06.html


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 sie 2014, o 09:16 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 lip 2013, o 08:51
Posty: 203
Coś chyba pokręciłeś z tymi zrzutami.
1. Ten zrzut co pokazałeś i są wartości na każdym cylindrze mg/hub są to korekty dawki paliwa na cylindrach. Im bliżej zera tym lepiej. Czyli widać na nich sprawność twoich wtryskiwaczy. Sprawdzaj się na biegu jałowym.
2. Pokaż zrzut z "rot. conform. (F5)" to Ci powiemy co tam jest bo z pamięci nie jestem w stanie Ci napisać co tam jest.
3. Kliknąć ok i rozpocząć diagnozę. Nie przejmuj się tym komunikatem.

_________________
Sprzedam interfejsy diagnostyczne ADS, OBD i K+DCAN.
BMW E30, E31, E32, E34, E36, E38, E39, E46, E60, E90
http://www.interfejsads.ugu.pl Facebook: http://fb.me/MiloBMW/
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 sie 2014, o 12:03 
Offline

Dołączył(a): 7 sie 2014, o 00:31
Posty: 11
Co do przycisku (F5) jak to włączę to za chwile silnik mi przestaje nie równo chodzić, i jak wracam do przelewów to mam je na czerwonym polu. To jakaś regulacja jak będę miał możliwość to podrzucę screana.

Pytanie nr. 3) to właśnie tak robiłem tyle ale myślałem przez to diagnoza nie będzie w 100% dostępna. Nie muszę niczego uaktualniać?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 24 sie 2014, o 18:18 
Offline

Dołączył(a): 7 sie 2014, o 00:31
Posty: 11
1)a oto kolejne pytanie kiedy włączę jedno z tych rzeczy aktywację
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... 80cde.html
tutaj mogę wartości zmienić?
np jak włączę żeby aktywować i nic nie wpisuje w oknie to wyskakuje mi takie coś
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... d1d74.html
to oznacza np. w tym wypadku że, podgrzewacz nie chodzi nie jest włączony? dobrze to rozumiem?

2) co tu mogę zmienić odczytać z liczników
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... ed82f.html

3)to co oznacza w poduszkach że jedna nie chodzi?
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... 11fe8.html


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 24 sie 2014, o 18:40 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 maja 2013, o 21:26
Posty: 3266
co do aktywacji,to możesz wpisać wartości(w nawiasie jest,od ilu do ilu),no i właśnie wtedy aktywowane urządzenie zacznie pracować,na podanych przez ciebie,wartościach...ale to tylko test,po zakończeniu wróci do normalnych ustawień...
2.tym sie nie baw ;)
3.urządzenie 6 nie zamontowane w twoim aucie...

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 sie 2014, o 00:22 
Offline

Dołączył(a): 7 sie 2014, o 00:31
Posty: 11
dirty.73 napisał(a):
2.tym sie nie baw ;)

A co tym mogę zmieniać? zepsuć?


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa: UTC + 2 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL