Teraz jest 15 lip 2018, o 22:27

Strefa czasowa: UTC + 2 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 20 sty 2015, o 00:17 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 lip 2013, o 08:51
Posty: 202
mcgiver napisał(a):
witam
jakie są wymogi sprzetowe dla inpy i disa?
mam laptop toschiba tecra s1
-procesor 1,7ghz ,
-1gb ram ,
-xp pro ,
-hdd 80gb
-oczywiście rs232
-wifi uszkodzone sprzetowo
wystarczy ?

mam lepszy sprzęt dla siebie , ale ten chce odsprzedać koledze.


Jak nie będziesz miał antywira na lapku to styknie.
Głównie chodzi o ram. 1GB to takie minimum, aby DIS działał przyzwoicie.
Możesz śmiało stawiać na tym Disa. Najlepiej na VMware Workstation w wersji 5.

_________________
Sprzedam interfejsy diagnostyczne ADS, OBD i K+DCAN.
BMW E30, E31, E32, E34, E36, E38, E39, E46, E60, E90
http://www.interfejsads.ugu.pl Facebook: http://fb.me/MiloBMW/
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 20 sty 2015, o 00:19 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 maja 2013, o 21:26
Posty: 3264
nie zamuli go?

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 20 sty 2015, o 00:25 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 lip 2013, o 08:51
Posty: 202
Spokojnie. Mam jednego lapka z procesorem Pentium 1GB i 768Mhz ramu na XP SP2 (bez antywira). Da się go spokojnie używać do diagnostyki Disem.

_________________
Sprzedam interfejsy diagnostyczne ADS, OBD i K+DCAN.
BMW E30, E31, E32, E34, E36, E38, E39, E46, E60, E90
http://www.interfejsads.ugu.pl Facebook: http://fb.me/MiloBMW/
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 20 sty 2015, o 00:57 
Offline

Dołączył(a): 7 lis 2013, o 23:41
Posty: 9
w tym lapku jest sp3 , a antywira nie będzie bo to będzie sprzet strikte diagnostyczny ,a nie do netu
dzięki za info.
ten lapek pujdzie dla kumpla , a sam będę stawiał na lapku z prockiem qatro i7, 6gb ram ,win7 64bit ultimate z fizycznym rs232 i pcimcia. mam nadzieję ze to będzie działać z tym systemem


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 20 sty 2015, o 08:41 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 lip 2013, o 08:51
Posty: 202
Jeśli mowa o ADSie to nie będzie działać. Ads działa tylko na 32bitowym systemie.
Nawet jak zrobisz wirtualny XP 32 bitowy na tym systemie co chcesz zainstalować to także nie będzie działać. Musi być system 32 bitowy bezpośrednio na dysku.

_________________
Sprzedam interfejsy diagnostyczne ADS, OBD i K+DCAN.
BMW E30, E31, E32, E34, E36, E38, E39, E46, E60, E90
http://www.interfejsads.ugu.pl Facebook: http://fb.me/MiloBMW/
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 20 sty 2015, o 10:09 
Offline

Dołączył(a): 7 lis 2013, o 23:41
Posty: 9
to trzeba będzie postawić drugi system.
więc xp pro sp3 czy któraś 7 będzie lepsza?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 20 sty 2015, o 12:00 
Offline

Dołączył(a): 7 lis 2013, o 23:41
Posty: 9
jak uzywałem kiedyś euro scanu na 2 comy który działał pod dosem to brat mi postawił 2 systemy win 95 pod diagnostykę i xp do netu itd.
system chyba nie był wirtualny tylko wybór systemów się pojawiał przy odpalaniu kompa...ale mogę się mylić.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 20 sty 2015, o 14:56 
Offline

Dołączył(a): 15 lis 2014, o 00:06
Posty: 817
mcgiver napisał(a):
system chyba nie był wirtualny tylko wybór systemów się pojawiał przy odpalaniu kompa...ale mogę się mylić.


Po prostu miałeś postawione systemy na dwóch odrębnych partycjach, co jest moim zdaniem praktyczniejsze od wirtuala.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 20 sty 2015, o 15:00 
Offline

Dołączył(a): 7 lis 2013, o 23:41
Posty: 9
plan jest postawienia drugiego systemu na dodatkowym dysku zamiast napedu optycznego.
dzięki za sugestie


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 20 sty 2015, o 19:28 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 lip 2013, o 08:51
Posty: 202
Nie musisz mieć drugiego dysku. Wystarczy pierwsze podzielić na dwie partycje.
Może być Win 7 32bitowy ale według mnie najlepszym systemem do INPY i DISa jest Win XP.

_________________
Sprzedam interfejsy diagnostyczne ADS, OBD i K+DCAN.
BMW E30, E31, E32, E34, E36, E38, E39, E46, E60, E90
http://www.interfejsads.ugu.pl Facebook: http://fb.me/MiloBMW/
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL