Teraz jest 11 gru 2018, o 16:28

Strefa czasowa: UTC + 2 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 6 paź 2018, o 19:48 
Offline

Dołączył(a): 28 wrz 2018, o 22:29
Posty: 12
Witam
Jestem nowa na tym forum , proszę kolegów o normalne przyjęcie do grona i pomoc w rozwiązaniu problemu . Mam nadzieję że już na początku nie otrzymam głupich uwag , ponieważ nie jestem dużą a raczej wielką specjalistką .
Koledzy bmw e46 normalnie wszystko chodziło , dzisiaj dostała jobla , na inpie błąd 130 CAN IKE
w samochodzie nie działa wyświetlacz a dokładnie mówiąc nie działa prędkościomierz , podświetlenie , nie wyświetla kierunkowskazów mimo że po włączeniu normalnie działają . Czy może ktoś pomóc


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 6 paź 2018, o 22:51 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 lis 2013, o 23:37
Posty: 1497
Lokalizacja: Holandia
Witam! Bezpieczniki posprawdzałaś? Wygląda jak by coś nie łączyło.Miałem kiedyś raz taki przypadek w e39 i dopiero po kilku minutach jazdy zauważyłem że na zegarach nic nie działa. Wyłączyłem na sekundę zapłon i wszystko wróciło do normy. Sytuacja więcej się nie powtórzyła.

_________________
dziadkowozy.com to mój drugi dom


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 6 paź 2018, o 23:04 
Offline

Dołączył(a): 28 wrz 2018, o 22:29
Posty: 12
e46 chodziła normalnie i nadal chodzi z silnikiem i skrzynią nie mam żadnych problemów
pojechałam dzisiaj do miasta na zakupy wracam do samochodu patrzę włączone są światła mimo przestawienia na wyłączone jeszcze raz włączyłam i wyłączyłam , światła znikneły . Poszłam dalej na zakupy wracam wsiadam odpalam auto włączam kierunek chcę ruszać patrzę zero reakcji na kierunek brak na wyświetlaczu kierunków mimo iż działają, obrotomierz i prędkościomierz stoi w miejscu zero reakcji na pedał gazu . Tak wróciłam do domu , podłączyłam inpę kod
130 Signal CAN IKE.
Co to jest ?? Możesz mi jakoś pomóc ??


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 6 paź 2018, o 23:08 
Offline

Dołączył(a): 28 wrz 2018, o 22:29
Posty: 12
Bezpieczniki sprawdzone te za schowkiem i te pod maską koło komputera wszystko dobrze .
szukałam na internecie odpowiedzi na ten błąd jednak odpowiedzi są znikome i zero konkretów . Myślałam że tutaj uzyskam jakieś większe informacje jednak i tutaj chyba nikt konkretniej nic nie wie . Błąd w inpie 130 CAN IKE nie da się tego wykasować


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 paź 2018, o 00:42 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 paź 2016, o 01:09
Posty: 41
Lokalizacja: Ballyclough/Żywiec
Inne kontrolki działają czy licznik kompletnie padł?
Odkręć licznik i zobacz czy któraś z wtyczek się nie wypięła i/lub jakieś piny we wtyczkach i gniazdach nie są zaśniedziałe.


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 paź 2018, o 01:27 
Offline

Dołączył(a): 28 wrz 2018, o 22:29
Posty: 12
też tak myślałam żeby to zrobić , spróbuję z samego rana
ciekawi mnie tylko jedno , wyświetlacz wyświetlaczem ok
a czemu nie ma tego cykania jak wrzucasz kierunek ??
kierunek normalnie miga , ale nie ma żadnych oznak w kabinie że jest włączony , martwa cisza


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 paź 2018, o 07:59 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 lis 2013, o 23:37
Posty: 1497
Lokalizacja: Holandia
Za ,, cykanie" i resztę odpowiada linia CAN . To jest lnija komunikacji z innymi modułami. Jak jest na niej przerwa ( tak jak kolega napisał, mogą piny nie łączyć) to masz dlatego błąd CAN IKE.

_________________
dziadkowozy.com to mój drugi dom


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 paź 2018, o 13:27 
Offline

Dołączył(a): 28 wrz 2018, o 22:29
Posty: 12
Teraz rozumiem dziękuję za wytłumaczeni na chłopski rozum hi hi
Dalej w temacie ,,, wyciągnełam licznik sprawdziłam wszystkie piny przeczyściłam i dalej nic , wziełam drugi licznik na podmiankę i dalej to samo
po przekręceniu kluczyka pojawiają się jedynie niektóre kontrolki w prawym rogu ,reszta głucha cisza
macie koledzy jakieś inne jeszcze pomysły ??
może jakiś duży bezpiecznik czy jak to tam się zwie się spalił ?? chodzi mi o te duże kwadratowe bezpieczniki , tylko który za takie coś może odpowiadać ??


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 paź 2018, o 13:38 
Offline

Dołączył(a): 28 wrz 2018, o 22:29
Posty: 12
Ok koledzy temat rozwiązany
sama do tego doszłam
wszystko śmiga jak należy


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 paź 2018, o 13:39 
Offline

Dołączył(a): 28 wrz 2018, o 22:29
Posty: 12
Jarondo i Lady 5 serdecznie dziękuję za pomoc


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL