Teraz jest 13 gru 2018, o 18:12

Strefa czasowa: UTC + 2 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
PostNapisane: 6 sie 2015, o 00:09 
Offline

Dołączył(a): 15 lis 2014, o 00:06
Posty: 817
Woltomierz w rękę i działaj, wepnij się w wiązkę przełącznika, który zmienia polaryzację, czyli w jedną stronę powinno być 12v, a w drugą -12v, jeżeli tu będzie ok szukał bym dalej i poszedł w stronę modułu, ale tu już będzie potrzebny ktoś, kto ma odpowiedni sprzęt i wiedzę. Dziwi mnie, dlaczego walcząc tak długo z tym problemem nie podjechałeś do kogoś, kto przy tym robi, w sumie to na chwilę obecną nie wiadomo, czego konkretnie można być pewnym, co można wyeliminować i w którą stronę iść.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 6 sie 2015, o 19:40 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 mar 2014, o 14:47
Posty: 123
Prosta odpowiedz. Bo mam dość specjalistów co kasuja siano za nie wiadomo co. Ten temat ogarnie mi elektryk samochodowy pewnie a nie chce płacić 100zl za szyberdach bo aż tak z niego nie korzystam. Wkurza mnie jedynie to ze jest nie sprawny bo lubię mieć auto na tip top zrobione. Dlatego kombinuje sam.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 6 sie 2015, o 22:17 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 lis 2013, o 23:37
Posty: 1498
Lokalizacja: Holandia
Powiedz kolego czy to się stało tak nagle że zaczął ten szyber wariować czy może coś zmieniałeś za pomocą NCS?Próbowałeś przekodować pustym plikiem MAN?

_________________
dziadkowozy.com to mój drugi dom


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 sie 2015, o 11:53 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 mar 2014, o 14:47
Posty: 123
Właśnie nic nie robiłem. Dużo wcześniej kodowałem NCS-em ale tylko otwieranie za jednym przyciskiem i to działało przez rok prawie. A zeszłego lata włączyłem szyber i zaczął wariować. Tak świrował, że wyciągnąłem bezpiecznik od niego żeby nie było problemu, że potem auto mi zaleje podczas deszczu.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 maja 2018, o 11:59 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 mar 2014, o 14:47
Posty: 123
Czy ktoś może rozwiązał problem? Bo mi nic nie działa. Szyberdach otwiera się skokami przez co nie mogę zrobić procedury programowania. Jak kiedyś zadziałał całym skokiem i po procedurze potwierdził kliknięciem to szyberdach i tak działał jak chciał, tzn zamykanie go raz otwiera raz zamyka. I zawsze zamknięcie idzie do uchylenia dachu a nie do pozycji zamknięcia.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Strefa czasowa: UTC + 2 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL