Teraz jest 19 lis 2018, o 12:31

Strefa czasowa: UTC + 2 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 61 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 28 kwi 2016, o 21:55 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 maja 2013, o 21:26
Posty: 3290
to już M52TU ? podwójny vanos? dobry aku i lecisz bez problemu,jakby co,to DISem uratujemy,chyba.. :lol:
podstawa,dobrze zaktualizowane winkfp...

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 kwi 2016, o 21:58 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 cze 2013, o 18:22
Posty: 138
Najwyżej nie odpalisz furaka jak uwalisz sterownik. U mnie przerwalo update PDC i RLS i lipe mam. Tylko u mnie wyskakuje błąd połączenia. Ale jak masz kogoś blisko ogarnietego to próbuj.

Sent from my SM-G920F using Tapatalk


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 kwi 2016, o 22:01 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 maja 2013, o 21:26
Posty: 3290
Jabol,próbowałeś Emergency Flash NFS ?

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 kwi 2016, o 22:13 
Offline

Dołączył(a): 28 kwi 2016, o 20:46
Posty: 18
Zgadza się, podwójny vanos. Podładuje akumulator przed operacją. Na win 7 bez problemu pójdzie ? winkpf zaktualizowałem bmw coding tool 240 w taki sposób, że wybrałem gdzie znajduje się sp-daten i kliknąłem upgrade. Nie wybierałem folderów edibas ani winkpf. Wszystkie mam docelowo na windows C. Program docelowo ma ustawioną tą lokalizacje ?

E: Jabol, benzyna ?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 kwi 2016, o 22:19 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 maja 2013, o 21:26
Posty: 3290
u niego przerwało połączenie,dlatego takich rzeczy musisz być pewny,jak kabel,zasilanie lapka...na win7 pójdzie ,a czy dobrze zaktualizowałeś?nie wiem,ja zawsze robie to ręcznie,pewniej wg mnie...

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 kwi 2016, o 22:24 
Offline

Dołączył(a): 28 kwi 2016, o 20:46
Posty: 18
Kabel kupiłem za 100 zł z przejściówką niby z sprawdzonego źródła - koledzy z forum bmw klub polecali. Podobno lepszy niż zwykły chińczyk.
Kod:
http://archiwum.allegro.pl/oferta/kabel-diagnostyczny-bmw-adapter-e36-e46-e38-e39-i4677983386.html
Laptop przy włączonym jednym programie wytrzyma spokojnie 30-40 minut. Znane są powody uwalenia benzynki ? Wnioskuje, że jeżeli po stronie wgrywającego wszystko gra to nie powinno się nic stać ?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 kwi 2016, o 22:31 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 maja 2013, o 21:26
Posty: 3290
powiem tak,troche tego kiedyś zrobiłem,żadna benzynka,DME, nie usiadła.....

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 kwi 2016, o 22:34 
Offline

Dołączył(a): 28 kwi 2016, o 20:46
Posty: 18
Oo, to mnie troszkę pocieszyłeś :D Mało jest informacji rzetelnych, mógłbyś powiedzieć czy takie aktualizowanie coś daje zauważalnego ? Poniżej podaje SS'a z wersją oprogramowania:
VIN: JM36239
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 kwi 2016, o 22:39 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 maja 2013, o 21:26
Posty: 3290
no nie był ruszany twój,a tak to wygląda

0 Kartoteka części 12 14 7 528 698 AT-Sterownik DME zaprogramowany
1 Kartoteka części 12 14 7 513 638 AT-Sterownik DME zaprogramowany 03.07.2003
2 Kartoteka części 12 14 7 502 641 AT-Sterownik DME zaprogramowany 03.04.2001
3 Kartoteka części 12 14 1 430 920 AT-Sterownik DME zaprogramowany 06.07.1999
4 Kartoteka części 12 14 1 430 823 AT-Sterownik DME zaprogramowany 13.07.1998
5 Kartoteka części 12 14 1 430 607 AT-Sterownik DME zaprogramowany 22.06.1998
6 Kartoteka części 12 14 1 430 448 AT-Sterownik DME zaprogramowany 29.05.1998
7 Kartoteka części 12 14 1 438 294 AT-Sterownik DME zaprogramowany 05.03.1998

bez daty najnowszy,jak widać,były trzy aktualizacje,a czy coś daje?raczej tego nie odczujesz,ale coś daje,skoro to robili...

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 kwi 2016, o 22:50 
Offline

Dołączył(a): 28 kwi 2016, o 20:46
Posty: 18
Zastanawia mnie ten przedział czasowy w ostatniej aktualizacji. Ponad 2 lata plus ten najnowszy gdzie nie jesteśmy w stanie określić kiedy wyszedł. Skoro było aż tak dużo aktualizacji i w dodatku są tak "młode" to myślę, że musiało wymagać coś jakiejś większej zmiany. Jutro podłączę rano akumulator pod prostownik a następnie wieczorem spróbuje coś podziałać w tym temacie. Dobrze jest odłączyć aku na jakiś czas aby się wszystko zresetowało ? Potem podłączyć i na "zresetowanym" zaktualizować soft czy to bez różnicy i mogę z "buta" wejść i działać np z podłączonym prostownikiem (6A) ?


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 61 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL