Teraz jest 15 lip 2018, o 22:19

Strefa czasowa: UTC + 2 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 61 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 16 sty 2014, o 23:24 
Online
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 maja 2013, o 21:26
Posty: 3264
program winkfp jest na tyle mądry,że sam nam zaproponuje numer softu,który ma wgrać
robimy wszystko na własną odpowiedzialność,nawet ASO BMW nie udziela na to gwarancji ,jak coś sie wysypie,naprawią,ale na twój koszt :D

tak to sie robi ,w totalnym skrócie
na przykładzie M52TU

Odpalasz WinKfp->Comfort->update.zusb->MDS42->OK->DONE->F3

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 sty 2014, o 23:36 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 lis 2013, o 23:37
Posty: 1398
Lokalizacja: Holandia
:) a jak duże ryzyko ze coś można uwalić?no i jaki koszt postawienia np.DME

_________________
dziadkowozy.com to mój drugi dom


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 sty 2014, o 23:42 
Online
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 maja 2013, o 21:26
Posty: 3264
czy duże...zawsze przed taką akcją,spisujesz wszystkie numery,są na sterowniku,i można próbować podnieść sterownik,za pomocą DISa,można też próbować Emergency Flash NFS,któraś metoda powinna zadziałać,jeśli nie,to albo kupujesz nowy sterownik(no używke)do swojego silnika,w komplecie z EWS i najlepiej pestką,albo szukasz kogoś z programatorem,żeby ci na stole sterownik postawił(zazwyczaj firmy,które chipują auta,mają gotowe softy)
sterownika skrzyni,i silników benzynowych,nigdy nie udało mi się uwalić,ale DDE już mi się udawało :lol: ;)

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 sty 2014, o 23:48 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 lis 2013, o 23:37
Posty: 1398
Lokalizacja: Holandia
To w sumie dość ryzykowna operacja :) ,dostarczyć może niezłą dawkę adrenaliny :D

_________________
dziadkowozy.com to mój drugi dom


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 sty 2014, o 23:50 
Online
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 maja 2013, o 21:26
Posty: 3264
no ciekawe pare minut :lol:
podstawa to prostownik,wyłączone odbiorniki,jak radio,nadmuch,oświetlenie...bo robisz na zapłonie

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 sty 2014, o 00:00 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 lis 2013, o 23:37
Posty: 1398
Lokalizacja: Holandia
Może wkrótce wzbogacę się o dodatkowe wozidełko marki BMW oczywiście które będzie woziło mnie do pracy to spróbuje szczęścia :) ,bo jak uwalę swoją Lady to będzie lipa na całego :shock: :lol:

_________________
dziadkowozy.com to mój drugi dom


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 sty 2014, o 21:43 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 lip 2013, o 08:51
Posty: 202
Hej Dirty.
W sumie jeszcze nie aktualizowałem WinKFP sterownika bo nie było potrzeby ale nurtuje mnie kilka kwestii.

1. Jak zmienić nr vin podczas aktualizacji?
2. Jak zmienić mapę (np z 2.0 na 2.8 w m52) podczas aktualizacji sterownika?

_________________
Sprzedam interfejsy diagnostyczne ADS, OBD i K+DCAN.
BMW E30, E31, E32, E34, E36, E38, E39, E46, E60, E90
http://www.interfejsads.ugu.pl Facebook: http://fb.me/MiloBMW/
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 sty 2014, o 22:05 
Online
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 maja 2013, o 21:26
Posty: 3264
hmmm,vin wpisujesz przy aktualizacji DISem,winkfp nie wiem,a druga opcja...nigdy nie próbowałem,ale można ręcznie wpisać numer softu(jak w DISie) ewentualnie NFSem,ale to wgrywasz cały soft od 2.8.....no nie wiem

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 11 paź 2014, o 16:37 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 mar 2014, o 14:47
Posty: 123
A co jest nie tak gdy INPA i DIS działa a WinKFP chyba nie? Tzn odpalam WinKfp -> Comfort -> update.zusb -> i tu mam pusto :( Jakby się nie połączył.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 11 paź 2014, o 17:41 
Online
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 maja 2013, o 21:26
Posty: 3264
winkfp nie jest zaktualizowany plikami z spdaten ;)
trzeba to samemu zrobić,pod odpowiedni model..

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 61 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL