Teraz jest 21 wrz 2018, o 16:47

Strefa czasowa: UTC + 2 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 42 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 16 sty 2014, o 23:18 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 maja 2013, o 21:26
Posty: 3266
jak większość wie,sterowniki w naszych autach,DME,DDE czy automatycznych skrzyń(w nowszych modelach o wiele więcej)możemy zaktualizować,a konkretnie softy w tych sterownikach
na początek musimy poprawnie skonfigurować program winkfp,do tego potrzebujemy pliki z sp daten,do modelu,który chcemy konkretnie robić
a wygląda to tak,ja zawsze robię to w ten sposób,i działa(na przykładzie e46)
Do c:\ec-apps\nfs\data skopiuj wszystkie katalogi (bez gdaten) z sp daten\e46\data
Do c:\ec-apps\nfs\data\gdaten skopiuj pliki Hwnr.da2, Info.ger, Kfconf10.da2 z sp daten\e46\data\gdaten
Do c:\ec-apps\nfs\format pliki z sp daten\e46\format
W c:\ec-apps\nfs\kmmdat stworz katalog e46 i skopiuj do niego pliki z sp daten\e46\kmmdat
Do c:\ec-apps\nfs\sgdat skopiuj pliki z sp daten\e46\sgdat
Do c:\Ediabas\Ecu skopiuj pliki z spdaten\e46\Ecu

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 1 lip 2014, o 10:50 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 maja 2014, o 21:53
Posty: 60
Lokalizacja: BIELSKO-BIAŁA
dirty 73. gdzie mam szukać tych plików??? bo szperam po folderach i nie bardzo mogę znaleść, chodzi mi o te zaznaczone a chciał bym ustwić pod e 39 bo to pewnie będzie podobnie
dirty.73 napisał(a):
j
Do c:\ec-apps\nfs\data skopiuj wszystkie katalogi (bez gdaten) z sp daten\e46\data
Do c:\ec-apps\nfs\data\gdaten skopiuj pliki Hwnr.da2, Info.ger, Kfconf10.da2 z sp daten\e46\data\gdaten
Do c:\ec-apps\nfs\format pliki z sp daten\e46\format
W c:\ec-apps\nfs\kmmdat stworz katalog e46 i skopiuj do niego pliki z sp daten\e46\kmmdat
Do c:\ec-apps\nfs\sgdat skopiuj pliki z sp daten\e46\sgdat
Do c:\Ediabas\Ecu skopiuj pliki z spdaten\e46\Ecu

_________________
http://www.troll-tattoo.pl


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 1 lip 2014, o 11:32 
Offline

Dołączył(a): 26 cze 2014, o 19:28
Posty: 14
Dirty, bardzo fajnie ze poruszyles temat z aktualizacja softów, tez sie zaczynam tym interesowac :) bede sledzil temacik :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 1 lip 2014, o 16:21 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 maja 2013, o 21:26
Posty: 3266
dav3 napisał(a):
Dirty, bardzo fajnie ze poruszyles temat z aktualizacja softów, tez sie zaczynam tym interesowac :) bede sledzil temacik :)

poruszyłeś?ja już z tym skończyłem :lol: żeby się bawić,trzeba inwestować.......

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 4 lip 2014, o 10:12 
Offline

Dołączył(a): 4 lip 2014, o 10:06
Posty: 11
hej,
robilem wedlug twojego opisu i wywala mi bledy ecu i data, chcialem zrobic skrzynie w e53 mam sp daten v49,
moze to byc spowodowane zlym sp daten
prosilbym o pomoc w garnieciu tego za jakas flaszke ;)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 4 lip 2014, o 11:00 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 maja 2013, o 21:26
Posty: 3266
na pewno dobrze zaktualizowałeś winkfp?sp daten powinno być dobre,no chyba,że jakieś trefne....jaką procedure stosujesz?winkfp proponuje zmiany?ogarniemy to jakoś,co do flaszki,nie pije z nieznajomymi... :lol:
jest dział POWITANIA :drunk:

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 4 lip 2014, o 11:26 
Offline

Dołączył(a): 15 paź 2013, o 17:05
Posty: 195
Pionic bmw codong tools v250 robi to sam..uzywal ktos??


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 4 lip 2014, o 12:03 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 maja 2013, o 21:26
Posty: 3266
bodzio88 napisał(a):
Pionic bmw codong tools v250 robi to sam..uzywal ktos??

na jakim to kablu chodzi?
aaa.wiem,mam,ale nieużywałem....

_________________
Obrazek


Ostatnio edytowano 4 lip 2014, o 12:22 przez dirty.73, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 4 lip 2014, o 12:09 
Offline

Dołączył(a): 4 lip 2014, o 10:06
Posty: 11
Mój błąd, już załatwiłem z działem powitania ;)

Mam zainstalowane standard tools 2.1.0
Sp daten z chomika tez do e53
Winkfp robie według tego co jest na samym początku tego postu, próbowałem wcześniej innych kombinacji i udało mi się jedynie do silnika dojść a skrzynia wywołała błędy 3000 i 9550 chyba coś w tym stylu wiec zwraca się o pomoc

Winkfp wcale nie łączy się ze sterownikiem


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 4 lip 2014, o 12:16 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 maja 2013, o 21:26
Posty: 3266
a inpa łączy bez problemu ze skrzynią?

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 42 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL