Teraz jest 19 lis 2018, o 03:38

Strefa czasowa: UTC + 2 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 236 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 20, 21, 22, 23, 24  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: PA SOFT
PostNapisane: 10 cze 2018, o 21:48 
Offline

Dołączył(a): 10 cze 2018, o 17:46
Posty: 8
raczej tak sam sie glowie co jest nie tak od tygodnia czytam po forach o co z tym chodzi jak bym byl w polsce to bym sobie pojechal do kogos i ktos by mi ten licznik zakodowal a tutaj bylem u dwoch typow z ogloszenia ktorzy niby koduja wszystkie bmw yhy i po prostu mieli inpe i nie dalo rady bylem w serwisie tez nie zrobia tego wiec kupilem pa softa i starego laptopa z xp i juz sam nie wiem co robic :evil:


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: PA SOFT
PostNapisane: 10 cze 2018, o 21:50 
Offline

Dołączył(a): 10 cze 2018, o 17:46
Posty: 8
czyli w przejsciowce wywalic to polaczenie ? i sprobowac ? przejsciowke kupilem w komplecie razem z pa softem nic nie zmienialem .


Ostatnio edytowano 10 cze 2018, o 21:59 przez daniel807, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: PA SOFT
PostNapisane: 10 cze 2018, o 21:58 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 lis 2013, o 23:37
Posty: 1477
Lokalizacja: Holandia
warto spróbować bo podejrzewam ze to ktoś zrobił żeby pin 7 i 8 zmostkować a dla INPA :drunk:

_________________
dziadkowozy.com to mój drugi dom


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: PA SOFT
PostNapisane: 10 cze 2018, o 22:11 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 mar 2015, o 22:42
Posty: 201
Pa soft powinien działać też ze zmostkowanym 7 i 8 sprawdzałem ... sam nie wiem co może być nawalone, dziwne błędy.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: PA SOFT
PostNapisane: 10 cze 2018, o 22:22 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 30 maja 2018, o 20:59
Posty: 71
Lokalizacja: Golina
daniel807 napisał(a):
Witam mam problem z pa soft 1.4 mianowicie mam auto z 1999r dwa obd pod maska i w wewnatrz autazainstalowalem wszystko wedlug instrukcji z tego watku przeczytalem wszystko zainstalowalo sie i wyskakuje blad

https://zapodaj.net/a274e65979319.jpg.html

https://zapodaj.net/f022f30c98454.jpg.html

https://zapodaj.net/ec9abc096dc4b.jpg.html

https://zapodaj.net/c4a796ac9c440.jpg.html

https://zapodaj.net/28e79c1c3879a.jpg.html

https://zapodaj.net/10c96f30d0788.jpg.html

https://zapodaj.net/77193fb1c89b9.jpg.html

https://zapodaj.net/af03b932d3411.jpg.html

Mam win xp home 2002 32bit po niemiecku .
mieszkam w niemczech pa softa kupilem na ebayu za 70 EUR musze zakodowac licznik do calej reszty bo nie dzialaja mi swiatla cofania i nie moge przegladu zrobic bylem nawet w serwisie bmw wzieli 40 eur nie zrobili nic i powiedzieli zebym szukal modulu swiatel od moich nowych starych zegarow bo oni nie dadza
rady tego zrobic ,idioci.


1 podpinamy interfejs do samochodu
2 podpinamy pod USB (nie instalujemy sterowników)
3 włączamy zapłon lub uruchamiamy samochód
4 instalujemy pełną wersję Bmw Scanner (pasoft 1.4.0.x) nie uruchamiamy.
5 wchodzimy do Menadżer urządzeń > instalujemy interfejs wybierając sterowniki z określonej lokalizacji po instalacji pa-softa są w folderze C:\ BMWscan140/drivers
zaznaczamy i instalujemy interfejs
6 możemy teraz przejść do diagnostyki i uruchamiamy dalej program Pa-soft (BMW scaner)

Osobiście zainstalowałem w domu i też chodzi.

_________________
/// E39 M52B25TU
/// https://www.facebook.com/SHOX.BMW/


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: PA SOFT
PostNapisane: 10 cze 2018, o 22:24 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 lis 2013, o 23:37
Posty: 1477
Lokalizacja: Holandia
To że trzeba instalować przy aucie to bajka :lol: zawsze robiłem w domu (nie jeden raz i nie na jednym lapku) i chodziło jak trzeba :drunk:

_________________
dziadkowozy.com to mój drugi dom


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: PA SOFT
PostNapisane: 10 cze 2018, o 22:40 
Offline

Dołączył(a): 10 cze 2018, o 17:46
Posty: 8
instalowalem przy aucie . a po wywaleniu mostka wyskakuje mi to
https://zapodaj.net/d4f59bae73cbf.jpg.html
i pa soft sie wiesza nie mozna go normalnie wylaczyc tylko przez zakonczenie procesu.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: PA SOFT
PostNapisane: 10 cze 2018, o 22:46 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 lis 2013, o 23:37
Posty: 1477
Lokalizacja: Holandia
Spróbuj jeszcze wywalić program z kompa włącznie ze sterownikami, zrób ten mostek tak jak było i wgraj na nowo Pa Soft który Ci podeślę na PW. Jak będzie dalej to samo to raczej interfejs jest uwalony . :drunk:

_________________
dziadkowozy.com to mój drugi dom


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: PA SOFT
PostNapisane: 10 cze 2018, o 23:06 
Offline

Dołączył(a): 10 cze 2018, o 17:46
Posty: 8
Jutro tak zrobie narazie dziekuje :drunk:


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: PA SOFT
PostNapisane: 11 cze 2018, o 22:07 
Offline

Dołączył(a): 10 cze 2018, o 17:46
Posty: 8
podczas instalacji wyskakuje to
https://zapodaj.net/414542220cc00.jpg.html
przy jednej i drugiej wersji i zainstaluje sie ale nie dziala dalej ten blad co wczesniej
extrenal exceżtion c0000001D
nie wiem czego to wina moze lepiej bylo kupic pa softa na r323 nie usb :evil:


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 236 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 20, 21, 22, 23, 24  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL