Teraz jest 17 lis 2018, o 11:34

Strefa czasowa: UTC + 2 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 23 sie 2018, o 22:48 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 8 kwi 2014, o 23:24
Posty: 13
Lokalizacja: Grodzisk Mazowiecki
Witam,

Zainstalowałem iste do diagmozy (rheingold) 3.52.16


Działa to wszystko na kablu od INPY i łączy się ze wszytskimi sterownikami oprócz DSC

Pokazuje brak komunikacji.

DSC normalnie działa.

Ktoś wie w czym może tkwić problem. Bezpiecznik sprawdzałem i jes dobry.

Może trzeba by sprawdzić czy dobrze jest podłączony ale nie wiem gdzie się znajduje w aucie.

Auto to E87 120d

_________________
_______________________
Patros alias (bugs10)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 sie 2018, o 23:16 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 lis 2013, o 23:37
Posty: 1477
Lokalizacja: Holandia
Witam! Czy w INPA jest komunikacja z tym sterownikiem?

_________________
dziadkowozy.com to mój drugi dom


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 24 sie 2018, o 15:12 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 8 kwi 2014, o 23:24
Posty: 13
Lokalizacja: Grodzisk Mazowiecki
Sprawdzę dzisiaj i dam znać bo nie pamiętam czy przez INPE łączyłem się z nim.

Sprawdziłem i INPA nie łączy się z tym sterownikiem również.

Mam też jeden błąd odczytany w ISTA - 0093B0 Head airbag, left
Ktoś wie co mogę sprawdzić (może nie ma poduszki - tylko gdzie powinna być?)

_________________
_______________________
Patros alias (bugs10)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 24 sie 2018, o 19:59 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 8 kwi 2014, o 23:24
Posty: 13
Lokalizacja: Grodzisk Mazowiecki
Już ISTA się łączy z DSC.
Wystarczyło uruchomić silnik :( na samym zapłonie nie łączył.

Błąd Head airbag, left zamienił się w błąd Head airbag, right 0093B1 i nie mogę się go pozbyć.

_________________
_______________________
Patros alias (bugs10)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 24 sie 2018, o 20:04 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 lis 2013, o 23:37
Posty: 1477
Lokalizacja: Holandia
W Ista jest procedura która podpowiada co trzeba sprawdzić :drunk:

_________________
dziadkowozy.com to mój drugi dom


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 wrz 2018, o 14:05 
Offline

Dołączył(a): 10 paź 2017, o 18:00
Posty: 51
Lokalizacja: Białystok
Z tym DSC to dziwna sprawa moim zdaniem


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 wrz 2018, o 18:12 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 lis 2013, o 23:37
Posty: 1477
Lokalizacja: Holandia
Nic dziwnego,też tak mam ,musi być auto odpalone żeby połączyć się z tym sterownikiem :drunk:

_________________
dziadkowozy.com to mój drugi dom


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 wrz 2018, o 12:03 
Offline

Dołączył(a): 10 paź 2017, o 18:00
Posty: 51
Lokalizacja: Białystok
Mowa o Twoim E39?


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 

Strefa czasowa: UTC + 2 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL