Teraz jest 17 lis 2018, o 11:40

Strefa czasowa: UTC + 2 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 15 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: LWR
PostNapisane: 19 sie 2018, o 09:45 
Offline

Dołączył(a): 10 sie 2018, o 08:20
Posty: 14
Lady5 mam takie pytanie. Jak masz montowany czujnik z przodu u Ciebie (na dol do wahacza i krótki łącznik czy mocowanie do podłużnicy i dlugi lacznik) ?

I jaki jest numer przedniego czujnika?
Ja mam czujnik montowany do wahacza i wedlug realoem powinien isc na przod czujnik ....696 a u siebie mam 697.
Nie wiem jakie sa na tyle.

Ktory rok masz auta i jaki LCM (ten LCM4 z linku co wklejales?)?

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: LWR
PostNapisane: 19 sie 2018, o 12:15 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 lis 2013, o 23:37
Posty: 1477
Lokalizacja: Holandia
Witam!
Czujnik przedni mam zamocowany tak jak na tym diagramie (pierwszy od lewej)
https://www.realoem.com/bmw/pl/showpart ... Id=31_0265
Czujnik to zamiennik Febi 37146784696
2003r LCM 61356961142 (jaki był oryginalnie to nie mam pojęcia,bo jak auto kupiłem to był podmieniony na IIIb i nie grał z moimi zegarami więc zmieniłem na IV)
:drunk:

_________________
dziadkowozy.com to mój drugi dom


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: LWR
PostNapisane: 19 sie 2018, o 14:42 
Offline

Dołączył(a): 10 sie 2018, o 08:20
Posty: 14
Jednak sie pomylilem bo stary przedni czujnik 1 093 697 zostal zastapiony tym 37 14 6 784 696.
A tylny czujnik ma caly inny numer i tez koncowke 697.

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: LWR
PostNapisane: 22 sie 2018, o 17:25 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 mar 2015, o 22:42
Posty: 200
Lady5 napisał(a):
Witam!
Czujnik przedni mam zamocowany tak jak na tym diagramie (pierwszy od lewej)
https://www.realoem.com/bmw/pl/showpart ... Id=31_0265
Czujnik to zamiennik Febi 37146784696
2003r LCM 61356961142 (jaki był oryginalnie to nie mam pojęcia,bo jak auto kupiłem to był podmieniony na IIIb i nie grał z moimi zegarami więc zmieniłem na IV)
:drunk:


Dziwne że 3B nie ogarniał twoich zegarów, przerobiłem chyba wszystkie LCM i z tego co zauważyłem to 3B/4 mają te same możliwości.

Różnica pomiędzy 3/3B byłą różnica czy miał ogarniać RLS. Nie mówię już o dalszej części oznaczenia, ona odpowiada czy auto m xenon czy nie. A bardziej nawet czy LWR jest zintegrowany


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: LWR
PostNapisane: 23 sie 2018, o 19:04 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 lis 2013, o 23:37
Posty: 1477
Lokalizacja: Holandia
Nie wyświetlał żadnych komunikatów na zegarach .To było ładnych parę lat temu i wtedy sam nie umiałem tego ogarnąć ale próbował to naprawić koleś który niby miał pojęcie na ten temat(teraz wiem że nie do końca). Parę miesięcy temu mój kolega miał tak samo.Próbowałem mu pomóc zdalnie ale nic z tego nie wychodziło( wymienił na LCM IV i poszło wszystko jak trzeba).Wtedy podpowiedział mi prawdziwy,, Fachowiec" w czym leży problem.W kluczu ZCS jest zapisane jaki jest LCM(III lub IV) żeby to zaczęło działać to trzeba ten kod zmienić .Teoretycznie wiem już jak to zrobić ,ale raz że teraz nie mam potrzeby ,dwa brak czasu.Dodam że ten LCM III który wymontowałem ze swojego auta chodzi z zegarami z 2002 roku (na stole służy do testów). :drunk:

_________________
dziadkowozy.com to mój drugi dom


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 15 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 2 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL