Teraz jest 14 gru 2018, o 22:03

Strefa czasowa: UTC + 2 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 17 lip 2018, o 21:43 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 sie 2016, o 17:29
Posty: 84
Witam.

Mam pytanie odnośnie adaptacji / kodowania sterowników asc/DSC / itp .
Ogólnie to jaki sposób polecacie ? Przez NCS ,Winkfp?
Są jakieś instrukcje jak cały proces ma przebiegać?
Co zmieniać żeby wszystko miało tzw. ręce i nogi ?

Czy trzeba mieć do tej operacji jakiś specjalny interfejs i prostownik?

Tyczy się temat również aktualizacji sterowników . Jak to wygląda w poszczególnych modelach ,myślę tu o seriach EXX ..

Pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 sie 2018, o 14:47 
Offline

Dołączył(a): 10 paź 2017, o 18:00
Posty: 53
Lokalizacja: Białystok
Zbyt ogólne pytanie. Z resztą chyba sam nie do końca wiesz o co chodzi. Napisz co konkretnie potrzebujesz zrobić.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 sie 2018, o 21:24 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 mar 2015, o 22:42
Posty: 211
Prześledź tematy na forum, na temat aktualizacji masz dość dużo powiedziane, tak samo sprzętu który do tego potrzebujesz . WinKFP, ista p, icom, prostownik to podstawa.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 sie 2018, o 20:46 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 sie 2016, o 17:29
Posty: 84
Nie zbyt ogólne . Na każde z pytań można odpowiedzieć tylko trzeba chcieć .

Czy szukać informacji na temat kodowania / programowania - tylko zamieszczonych na internecie ?
czy jednak są jakieś ''oryginalne'' instrukcje głównie NCS , WinKfp

Jaki najlepiej prostownik stosować , czy są jakieś sprawdzone ?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 sie 2018, o 16:08 
Offline

Dołączył(a): 10 paź 2017, o 18:00
Posty: 53
Lokalizacja: Białystok
Na każde z pytań można znaleźć odpowiedź, trzeba tylko chcieć.

Nie prostownik a zasilacz. Dużu ludzi używa MST-80, w tym ja. I mogę polecić.

Pytasz o ASC a nie piszesz w jakim aucie. W różnych autach inaczej to wygląda. ISTA albo DIS prowadzi Cię za rękę.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 11 sie 2018, o 23:40 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 sie 2016, o 17:29
Posty: 84
temat odnosnie stabilizatorow napiecia znalazlem na bmwklub od kolegi Din76 i wszystko skrupulatnie opisał ,więc ten temat jest mniej wiecej wyjasniony . Rowniez ceny takich sprzetow są wysokie :ugeek:

Kodowanie modułu ABG / ASC / DSC np E46 / E38 / E39 odbywa sie na zasadzie ' pustego ' pliku MAN ? sprowadzenie modułu do serii ? i to powinno wystarczyć ?

A jak np dla modeli e90/e60 ?

Mi się również rozchodzi o to czy jest jakas instrukcja do kodowania / programowania ( nie opisy / poradniki osób które uczą się na własnych błędach / samochodach ) :D :D :D , tylko oryginalne poradniki np NCS WinKfp itd .

Pozdrawiam . :drunk: :drunk: :drunk:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 sie 2018, o 19:13 
Online
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 lis 2013, o 23:37
Posty: 1498
Lokalizacja: Holandia
Jest pełno poradników i filmików tutaj na forum tylko trzeba poszukać :lol: Jak chcesz fachowe oryginalne instrukcje to proszę bardzo:
https://mega.nz/#!V9dljSBL!ybpEN02aU6sG ... vWlXnma8wo

_________________
dziadkowozy.com to mój drugi dom


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 sie 2018, o 21:36 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 sie 2016, o 17:29
Posty: 84
Lady5 napisał(a):
Jest pełno poradników i filmików tutaj na forum tylko trzeba poszukać :lol: Jak chcesz fachowe oryginalne instrukcje to proszę bardzo:
https://mega.nz/#!V9dljSBL!ybpEN02aU6sG ... vWlXnma8wo


dzieki, jak zawsze pomocny . Wertuje naprawde wiele tematow itd . Niestety informacje na temat NCS to co przesłałeś to mam już .

Szukamy dalej :drunk:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 sie 2018, o 17:01 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 mar 2015, o 22:42
Posty: 211
Młody90 napisał(a):
Lady5 napisał(a):
Jest pełno poradników i filmików tutaj na forum tylko trzeba poszukać :lol: Jak chcesz fachowe oryginalne instrukcje to proszę bardzo:
https://mega.nz/#!V9dljSBL!ybpEN02aU6sG ... vWlXnma8wo


dzieki, jak zawsze pomocny . Wertuje naprawde wiele tematow itd . Niestety informacje na temat NCS to co przesłałeś to mam już .

Szukamy dalej :drunk:


Pamiętaj tylko że teoria to jedno a praktyka to drugie, ćwicz na własnym aucie.
Jeżeli za kodowanie masz przywrócenie kodowania sterownika do stanu fabrycznego z kodu wyposażenia przez który się łączysz to tak. Nie napisałeś co dokładnie chcesz zrobić. Jeżeli jednak chcesz już zmienić vin, to całkiem inaczej np. Tool32 bądź przez update z podaniem vin.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 sie 2018, o 06:51 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 sie 2016, o 17:29
Posty: 84
Tool32 jeszcze nigdy nie zmieniałem .
Vin mogę również zmienić przez DIS ale wtedy stracę mapkę która mam wgrana z większą mocą .
Chyba że się da to ominąć ?

Ogólnie NCS w miarę ogarnięty .


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL