Teraz jest 20 paź 2018, o 20:24

Strefa czasowa: UTC + 2 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 24 kwi 2016, o 18:50 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 lis 2013, o 23:37
Posty: 1463
Lokalizacja: Holandia
Witam! Chciałbym zrobić instalację podobną do tej na filmie:
https://www.youtube.com/watch?v=JTI60zxZMHU
Po co mi taka zmota?Lubię eksperymenty :lol: i chciałbym po testować i pobawić się trochę z modułami (LCM;DDE;EWS i.t.d)od e39. Czy ktoś z Was robił lub wie i podpowie jak zmontować taką wiązkę?Tak konkretnie to chodzi mi o podłączenie LCM (mam na stanie} na stole ale do tego będą zapewne potrzebne zegary i może jeszcze inne zabawki. Części nie są drogie ,tylko będzie potrzebna fachowa pomoc w sprawie połączenia wszystkiego ze sobą a odczytywanie schematów to nie najmocniejsza moja strona :lol: .Każda podpowiedź i sugestie mile widziane .:drunk:
Pozdrawiam!

_________________
dziadkowozy.com to mój drugi dom


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 kwi 2016, o 11:30 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 lut 2014, o 14:38
Posty: 69
Lokalizacja: Murowana Goślina
Mam instalację zmajstrowaną własnoręcznie. By podłączyć lcm od e39 potrzebujesz też zegarów i oczywiście oryginalne wiązki zegarów, wygodnie jest też mieć gniazdo obd. Nie wiem jak to jest zrealizowane na filmie (obejrzę później) ale ja mam wszytko podłączone przez listwę wago. Co do kolorów przewodów jak już zaopatrzysz się w wiązki to daj znać to podam Tobie co i jak podłączyć.


Wysłane z mojego HM NOTE 1S przy użyciu Tapatalka


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 kwi 2016, o 22:34 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 lis 2013, o 23:37
Posty: 1463
Lokalizacja: Holandia
:drunk: Będę kompletować graty i zobaczymy co z tego wyjdzie :D

_________________
dziadkowozy.com to mój drugi dom


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 kwi 2016, o 20:44 
Offline

Dołączył(a): 10 kwi 2016, o 11:20
Posty: 15
Lokalizacja: Głogów
nie trzeba całych wiązek, wystarczy tylko kilka kabelków z konektorami, ja tak mam zrobione i jest wystarczająco, oczywiście mając wtyczki jest wygodniej bo można w każdej chwili zmieniać moduły. mam na stole e46 i pod ten zestaw spokojnie podpinam moduły od e39 i inne, pinologie spokojnie odnajdziesz w wds

_________________
BMW - Elektryka, elektronika, diagnostyka, podłączanie i uruchomienie silnika po swapie, doposażanie itp


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 kwi 2016, o 21:02 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 lis 2013, o 23:37
Posty: 1463
Lokalizacja: Holandia
grzesiek2304 napisał(a):
nie trzeba całych wiązek, wystarczy tylko kilka kabelków z konektorami, ja tak mam zrobione i jest wystarczająco, oczywiście mając wtyczki jest wygodniej bo można w każdej chwili zmieniać moduły. mam na stole e46 i pod ten zestaw spokojnie podpinam moduły od e39 i inne, pinologie spokojnie odnajdziesz w wds

Tak też myślałem że parę kabli z pinami(można kupić nowe piny )powinno wystarczyć Dzięki za podpowiedzi. :drunk: Jak zgromadzę graty to jeszcze na pewno będę miał pytania :D
Pozdrawiam!

_________________
dziadkowozy.com to mój drugi dom


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 kwi 2016, o 10:35 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 lut 2014, o 14:38
Posty: 69
Lokalizacja: Murowana Goślina
Pewnie że można pojedyńcze kabelki ale po co jak na szrocie oryginały dostaniesz za piwo, bardzo to ułatwia podłączenie bo masz wtedy odpowiednie kolory.

Jeszcze w kwestii formalnej netykieta wskazuje by nie cytować postów bezpośrednio pod postem na który się odpowiada chyba że jest to cytat fragmentu postu :-)

Wysłane z mojego HM NOTE 1S przy użyciu Tapatalka


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 8 maja 2016, o 20:06 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 lis 2013, o 23:37
Posty: 1463
Lokalizacja: Holandia
:D Zegary już zakupione :drunk: .Udało się nawet kostki z kawałkiem okablowania dostać.Teraz jeszcze albo piny luźne muszę zakupić, albo kostki od LCM .Teraz moje pytanie jakie kabelki ?0,35mm2 będą dobre?
Tak przy okazji jak się rozglądałem za zegarami to DDE ,EWS i kluczyk się nawinął więc przygarnąłem.W sprawie DDE to trochę po marudzę i zasypię pytaniami kolegę dirty.73 :lol:
Pozdrawiam! :drunk:

_________________
dziadkowozy.com to mój drugi dom


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 8 maja 2016, o 20:20 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 maja 2013, o 21:26
Posty: 3275
wiesz,że dieslami sie nie bawię :lol:
ale przyda ci się np to(DDE4)
Obrazek

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 8 maja 2016, o 20:32 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 lis 2013, o 23:37
Posty: 1463
Lokalizacja: Holandia
:lol: ale coś tam zawsze podpowiesz jak klona zrobić :drunk: Tak popatrzyłem na te oryginalne kabelki od zegarów,policzyłem to mi wyszło ze 0,75mm2 mają, więc z tym 0,35 mm2 przesadziłem :lol:

_________________
dziadkowozy.com to mój drugi dom


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 8 maja 2016, o 20:40 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 maja 2013, o 21:26
Posty: 3275
to jeszcze jest ważne,i robisz go Galetto1260 kablem od inpy :D
Obrazek

oczywiście odpowiednio przygotowanym.... :twisted:

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL