Teraz jest 18 lis 2018, o 00:13

Strefa czasowa: UTC + 2 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 52 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 18 lut 2017, o 18:31 
Offline

Dołączył(a): 8 sty 2015, o 18:20
Posty: 16
Lokalizacja: Radom
Jednak da sie łatwo to zrobić nsc. Wkodach fa usunąlem ev12 a dodoalem ev11 w wyposazniu. Pozniej przekodowane moduly pustym plikiem i smiga wszysko. Licznik pokazuje noramlnie otwarte drzwi.

_________________
Felgi tak jak dziewczyny - co najmniej 18-tki

Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 lut 2017, o 02:55 
Offline

Dołączył(a): 15 lis 2014, o 00:06
Posty: 817
W żadnym wypadku nie jest to prawidłowe przepisanie i w niedługim przedziale czasowym okaże się to kosztowne. Poza tym, EV11, EV12, jak i również EV13 nie jest żadnym kluczem FA, to nic innego jak kod produkcyjny, który musi być kompatybilny z całością, która przy takim działaniu z biegiem czasu klęknie.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 lut 2017, o 10:40 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 maja 2013, o 21:26
Posty: 3290
G777 napisał(a):
W żadnym wypadku nie jest to prawidłowe przepisanie i w niedługim przedziale czasowym okaże się to kosztowne. Poza tym, EV11, EV12, jak i również EV13 nie jest żadnym kluczem FA, to nic innego jak kod produkcyjny, który musi być kompatybilny z całością, która przy takim działaniu z biegiem czasu klęknie.

niby co ma klęknąć i dlaczego?sprecyzuj

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 1 gru 2017, o 17:51 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 kwi 2014, o 19:43
Posty: 282
Hej. Ma ktoś BMW Dekoder? Bo mi się gdzieś zagubił :(

_________________
Prowadzenie BMW serii 7 nie sprowadza się do jazdy do celu
lecz jest celem samym w sobie


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 1 gru 2017, o 20:44 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 lis 2013, o 23:37
Posty: 1477
Lokalizacja: Holandia
:drunk: Walczysz z navi?
https://www.bmwvin.com
S609A -profesional
S606A- business
usuwasz kod którego już nie masz i dodajesz nowy ,po wszystkim jeszcze kodujesz moduły komunikacyjne do serii
Jak byś szukał pomocy do NCS to proszę:
https://mega.nz/#!V9dljSBL!ybpEN02aU6sG ... vWlXnma8wo

_________________
dziadkowozy.com to mój drugi dom


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 1 gru 2017, o 22:25 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 kwi 2014, o 19:43
Posty: 282
Walczę walczę. I uczę się, jak dodać tą opcję wyposażenia przez NCS.

Wielkie dzięki za lektury. Poczytam z chęcią :drunk:

_________________
Prowadzenie BMW serii 7 nie sprowadza się do jazdy do celu
lecz jest celem samym w sobie


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 1 gru 2017, o 23:10 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 kwi 2014, o 19:43
Posty: 282
No i chyba się udało.

Posiłkowałem się tym filmem:


Zmieniłem FA w CAS oraz LMA. Ale nie udało mi się przeprowadzić kodowania, które zaczyna się w 2:40
Wywala mi błąd :(

_________________
Prowadzenie BMW serii 7 nie sprowadza się do jazdy do celu
lecz jest celem samym w sobie


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 1 gru 2017, o 23:40 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 lis 2013, o 23:37
Posty: 1477
Lokalizacja: Holandia
Na tym filmie jest CIC s Ty masz CCC

_________________
dziadkowozy.com to mój drugi dom


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 gru 2017, o 00:12 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 kwi 2014, o 19:43
Posty: 282
Lady5 napisał(a):
Na tym filmie jest CIC s Ty masz CCC


Wiem, ale przy CCC się tego nie robi?

_________________
Prowadzenie BMW serii 7 nie sprowadza się do jazdy do celu
lecz jest celem samym w sobie


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 gru 2017, o 16:23 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 mar 2015, o 22:42
Posty: 200
Zależy po prostu który rok auta, i czy fabrycznie w tych latach była montowana nawigacja czy moduł który dokładasz. Jeżeli do auta np. z 2004 zakładasz CIC to musisz oszukać auto że niby zostało wyprodukowane w 2009 r ( Po prostu taka nawigacja była już wtedy montowana ). Natomiast jeżeli zmieniasz tak jak Ty zwykłą małą nawigację na professional to nie musisz zmieniać daty produkcji ponieważ te nawigacje były montowane w tych samych latach.

:drunk:


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 52 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL