Teraz jest 23 maja 2019, o 20:09

Strefa czasowa: UTC + 2 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 63 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 17 sie 2018, o 08:07 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 lis 2013, o 23:37
Posty: 1533
Lokalizacja: Holandia
Tak to jest lista kodów FA.

_________________
dziadkowozy.com to mój drugi dom


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 4 lis 2018, o 02:56 
Offline

Dołączył(a): 4 lis 2018, o 02:50
Posty: 1
Witam serdecznie wszystkich!

Muszę trochę odgrzebać kotleta bo potrzebuję Waszej pomocy... Moje moce powoli się kończą.
Posiadam jednego z rodzynków jakim jest E34, niestety po dłuższym czasie postoju padły zegary, standard w zegarach high - padła kość kodowa. Nie byłoby żadnego problemu gdyby nie fakt że auto jest z 89 roku i nie posiada jeszcze ews'a ani żadnego innego modułu gdzie ma zapisane kody ZCS.
Zeko generuje mi w SA i VN same zera. Stąd moje pytanie - prośba:
Czy jest ktoś w stanie podesłać mi sprawdzone kody GM, SA i VN? VIN BK02013

Z góry dziękuje ogromnie!


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 lis 2018, o 21:31 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 sie 2016, o 17:29
Posty: 91
Panowie , w ista mam błędy dachu / pdc / modułów których nie mam fabrycznie (albo o czymś nie wiem)
Chciałbym te dwa moduły wykodowac , da się poprzez nowe kody zcs ?
Mój kod SA nie pokazuje na wyposażeniu ani pdc ani dachu


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 lis 2018, o 22:28 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 lis 2013, o 23:37
Posty: 1533
Lokalizacja: Holandia
Ista pokazuje czasem moduły których brak w aucie.Jak to rozwiązać ? Gdzie leży błąd? :lol: Zaktualizować sterowniki kabla i powinno być wszystko ok :drunk:

_________________
dziadkowozy.com to mój drugi dom


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 26 lis 2018, o 08:38 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 sie 2016, o 17:29
Posty: 91
Ciekawe rozwiązanie bo wydawało mi się że zaktualizowałem do najnowszych .
Ciekawe czemu tak pokazuje , co mają sterowniki kabla do modułów w aucie ? :lol:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 26 lis 2018, o 11:42 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 lis 2013, o 23:37
Posty: 1533
Lokalizacja: Holandia
Już nie raz takie coś widziałem więc wiem co piszę. U kolegi Tajniak w X5 też pokazywała ISTA sterowniki z błędami. Tych sterów nie było w aucie. Zrobiliśmy aktualizację sterowników kabla ( ze strony FTDI) i wszystko jest ok.

_________________
dziadkowozy.com to mój drugi dom


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 26 lis 2018, o 21:35 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 1 lut 2017, o 12:31
Posty: 189
Lokalizacja: Białystok
Potwierdzam. Kolega lady wie co pisze.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 26 lis 2018, o 21:47 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 sie 2016, o 17:29
Posty: 91
wierzę i nie wątpię ;)

wg. strony ftdi najnowszy nr sterownika to 2.12.28 i taki mam zainstalowany .
Ale mam pytanie bo jest zakładka D2XX drivers i D3XX - czym się różnią ? bo ten D3XX ma jakiś najnowszy sterownik z maja 2018


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 26 lis 2018, o 22:21 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 lis 2013, o 23:37
Posty: 1533
Lokalizacja: Holandia
Do twojego kabla jest 2XX. Nie patrz co masz napisane tylko zrób aktualizację i wskaż pobrane stery.Potem otwórz ISTA i sprawdź czy się naprawiło :lol:

_________________
dziadkowozy.com to mój drugi dom


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 lis 2018, o 08:10 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 sie 2016, o 17:29
Posty: 91
No to mam aktualne . Zresztą podczas próby aktualizacji informuje mnie że mam sterowniki aktualne .


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 63 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL