Teraz jest 18 lis 2018, o 00:29

Strefa czasowa: UTC + 2 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 448 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 41, 42, 43, 44, 45
Autor Wiadomość
PostNapisane: 27 wrz 2018, o 22:13 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 lis 2013, o 23:37
Posty: 1477
Lokalizacja: Holandia
Zależy jakie auta będziesz robić i jaki interfejs masz.Jak masz ICOM to możesz nowszą,jak zwykły kabel to starsza wystarczy.Najnowsza obecnie to 4.13.31 :drunk:

_________________
dziadkowozy.com to mój drugi dom


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 6 paź 2018, o 19:15 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 3 sty 2016, o 20:34
Posty: 37
Lady5 ,pamiętam że coś czytałem ,chyba w tym wątku ,że masz emulator napięcia dla ISTA/D potrzebny w tym programie do wł/wył zapłon. Jeśli możliwe możesz podesłać :D


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 6 paź 2018, o 22:52 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 lis 2013, o 23:37
Posty: 1477
Lokalizacja: Holandia
Jutro się postaram na PW :drunk:

_________________
dziadkowozy.com to mój drugi dom


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 lis 2018, o 21:29 
Offline

Dołączył(a): 25 wrz 2017, o 01:45
Posty: 68
Tak apropo z ISTY korzystają w serwisie bmw czy to program do kupna jak np delphi itp ?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 lis 2018, o 21:33 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 lis 2013, o 23:37
Posty: 1477
Lokalizacja: Holandia
Tak oficjalnie to się wykupuje dostęp online do serwisu(dość droga zabawa jak dla amatorskiego użytku) :drunk:

_________________
dziadkowozy.com to mój drugi dom


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 8 lis 2018, o 01:37 
Offline

Dołączył(a): 25 wrz 2017, o 01:45
Posty: 68
No okej a czy np autoryzowane serwisy BMW to używają czy nie


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 lis 2018, o 00:27 
Offline

Dołączył(a): 16 wrz 2018, o 01:26
Posty: 7
Panowie dwa pytanka mam jedno to takie mam ISTĘ 4.01.21 wersja PL pobrana tutaj :

https://ibmw.info/programy/ista-d-rheingold/

zajmowała 10GB czy to nie za mało? czy taka wersja zastąpi mi DISA?

drugie pytanie posiadam kabel Interfejs BMW K+DCAN niebieski

czy na takim kablu pójdzie ista P ? jeśli tak to może mi ktoś powiedzieć jaką wersję pobrać jeśli mam istę D 4.01.21? do obsługi e46 :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 lis 2018, o 19:49 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 lis 2013, o 23:37
Posty: 1477
Lokalizacja: Holandia
Witam! Z tego co pamiętam to folder Rheingold z zainstalowanymi bazami SQLiteDBs ma około 22Gb. Żadna wersja nie zastąpi Ci DISa. Dlaczego? W DIS masz programowanie, kodowanie oraz diagnostyka na zwykłym kablu. Rheingold ma tylko diagnostykę(starsze wersje działają na zwykłym kablu).Oczywiście nowsze wersje maja też programowanie i kodowanie ale działa tylko od seri F w górę czyli nowsze auta.Dla serii E tylko diagnostyka i żeby była całkiem sprawna to trzeba użyć emulatora napięcia lub mięć głowicę ICOM(wersja o której piszesz działa bez emulatora na zwykłym kablu). Co do Ista P to na zwykłym kablu nie poszalejesz za dużo-żeby bezpiecznie jej używać potrzeba ICOM. Jest do niej emulator Icoma i niby działa ale z programowaniem radzę ostrożnie bo można stery uwalić ,zwłaszcza DDE. Jak już będziesz instalował Ista P to do Twojego auta wersja około 3.60/3.62 spoko wystarczy. Nie pamiętam teraz dokładnie ale zdaję sie od 3.63 jest zmiana loadera .Ten nowszy nie ma już emulatora. Najnowsze wersje Ista P są fajne bo dużo mniejsze ( nie mają w sobie seri F i G, tyko E więc zajmują mało miejsca ale też nowy loader bez emulatora -ICOM.
Pozdrawiam!

_________________
dziadkowozy.com to mój drugi dom


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 448 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 41, 42, 43, 44, 45

Strefa czasowa: UTC + 2 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL