Teraz jest 22 paź 2018, o 16:59

Strefa czasowa: UTC + 2 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 443 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 45  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 15 sty 2015, o 20:30 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 maja 2013, o 21:26
Posty: 3275
no i obiecałem sobie,że nie będę się tym bawił...obiecałem....więc tak..
iste rheingolda instaluje się bardzo prosto,sama sie instaluje ;) ,dwa pliki trzeba potem podmienić i tyle praktycznie...oczywiście jest natywna,i śmiga na zwykłym kablu kkl,takim do INPY..
wrażenia?tak jak myślałem,do e39 nie jest mi potrzebna...chociaż..taki troche lepszy DIS(z tym,że wyłącznie do diagnozy,do kodowania jest ISTA/P),lepszy i łatwiejszy,bez vmware,bez emulatora głowicy(menu główne w pl)...narazie pobawiłem się diagnozą,ale są tam też schematy elektr(WDS),opisy,TIS....no ale nie mam potrzeby nic tam szukać,narazie(i oby tak dalej ;) )
ogólnie?program napewno super,ale czy do mnie,do e39 M52TU?...i tak będę używał inpy....
jak będę miał okazje podpiąć coś nowszego,to zrobie filmik z diagnozy..
w sumie,jeśli chcecie więcej na ten temat,to na poważniejszych forach,już dawno mają to w jednym palcu,informacji jest sporo w necie,ja tylko wyrażam swoją opinię,po krótkiej zabawie programem,no ale przy moim aucie,program nie pokazał swoich możliwości,oczywiście....

oczywiście zapraszam do dyskusji,opinii,wszystkich tych,którzy już mają ten program opanowany

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 sty 2015, o 20:44 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 lis 2013, o 23:37
Posty: 1463
Lokalizacja: Holandia
Tak jak mówisz w e 39 ista d nie ma za dużo opcji w diagnostyce. Osobiście lepiej mi się podoba jak DIS .Mam już zainstalowaną P natywną .Instalacja troszkę trudniejsza jak d,choć z dobrą instrukcją idzie zrobić. Rozglądam się za ICOM-em bo na vm to mnie nie interesuje (można natywną P z emulatorem odpalać) :drunk:

_________________
dziadkowozy.com to mój drugi dom


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 sty 2015, o 20:57 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 maja 2013, o 21:26
Posty: 3275
no wiem,ale nie wiem,czy mi potrzebne ponad 36 Giga na kompie,żeby mieć fajny programik,którego nie będę używał :lol:

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 sty 2015, o 21:00 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 lis 2013, o 23:37
Posty: 1463
Lokalizacja: Holandia
Można instalować na przenośnym dysku.Przenośny mam 1T to trochę tam się zmieści :lol :Miałem 3.41 a teraz na przenośnym mam 3.46.30 :drunk:

_________________
dziadkowozy.com to mój drugi dom


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 sty 2015, o 21:10 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 maja 2013, o 21:26
Posty: 3275
no i spoko,jak lubisz się bawić,to działaj,i opisuj,na emulatorze icoma nie próbowałeś połaczyć?

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 sty 2015, o 21:40 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 lis 2013, o 23:37
Posty: 1463
Lokalizacja: Holandia
Nie chcę się bawić w emulatora bo do ista P trzeba usunąć Ediabas z Windowsa .Z emulatorem jest drugi .Ista widzi dwa i jest problem. Można stawiać drugi system bez Ediabas tylko do ista P.Za dużo zachodu :lol: . Jak bym miał ICOM-a to bym softy podniósł.Są już tacy co zmodyfikowali ponoć i uruchomili Ista P na D-can. Niestety na razie nikt za bardzo nie chce się podzielić.Cena ICOM nie jet obecnie taka straszna tylko dobre źródło muszę znaleźć by lipy nie kupić :drunk:

_________________
dziadkowozy.com to mój drugi dom


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 sty 2015, o 21:44 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 maja 2013, o 21:26
Posty: 3275
Din76 robi robote ;) ,daje rade chłopak,ma wiedze,i dzieli się nią... :drunk:

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 sty 2015, o 21:50 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 lis 2013, o 23:37
Posty: 1463
Lokalizacja: Holandia
Mi też pomaga :drunk: .Myślę tak aby go do nas na forum zaprosić.Ma opanowane wszystko tak jak mówisz i pomaga bez problemu.Jednym słowem -FACHOWIEC!

_________________
dziadkowozy.com to mój drugi dom


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 21 sty 2015, o 23:50 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 lis 2013, o 23:37
Posty: 1463
Lokalizacja: Holandia
Uruchomiłem natywny emu.ICOM :D .Na razie na sucho ,ale jak zdążę to jutro do auta się podepnę. :drunk: :drunk: :D

_________________
dziadkowozy.com to mój drugi dom


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 26 sty 2015, o 22:12 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 maja 2013, o 21:26
Posty: 3275
no i namówiłeś...... :lol:
pobieranie 54 G troche potrwało,instalowanie jeszcze dłużej...ale ISPI NEXT jest na kompie...i prawie działa :lol: ..prawie,bo chyba brakuje mi pliku do ISTA/D i nie chce się uruchomić,ale za to ISTA/P śmiga aż miło :D

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 443 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 45  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL