Teraz jest 18 lis 2018, o 00:13

Strefa czasowa: UTC + 2 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 7 lis 2018, o 11:04 
Offline

Dołączył(a): 7 lis 2018, o 10:58
Posty: 3
Lokalizacja: Trójmiasto/Kartuzy
Witajcie. Na wstępie chciałbym się przywitać. Pochodzę z okolic Trójmiasta i jeżdżę E36 swapowanym na 2,5M50 NV. Kupiłem wczoraj kabelek do carsofta na RS232 oraz wyjściem OBD1. W opisie mówili że inpa normalnie będzie działać. Zainstalowałem ediabas 6.4.5 oraz z ciekawości tego carsofta 6.14. inpa zainstalowana na STD:OBD ale bez USB tak jak pisali w instrukcji. Kabelek działa ale raz że nie działa battery i ignition, nic nie czytalo. Odpaliłem carsofta i przeczytał ABS, EWS oraz airbagi. Po tym odpaliłem inpe i zaczęła czytać też moduły ale takie same jak carsofta oraz dalej nie wyświetla się zapłon i bateria. Co tam może być ?

Podaję filmik :https://www.youtube.com/watch?v=Ew3LQsSgs4Y

EDIT: W E46 330ci również nie widzi zapłonu ale da się podłączyć tylko do silnika.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 lis 2018, o 02:01 
Offline

Dołączył(a): 7 lis 2018, o 10:58
Posty: 3
Lokalizacja: Trójmiasto/Kartuzy
DIS już podłączony. Niestety pokazuje "DIAGNOSIS IS NOT OK" Zbyt niskie napięcie. Aku ma 12,19v. Dalej przy ręcznym sprawdzaniu modułów wywala "Control unit has not been found" Wydaję mi się że DIS wymaga zapłonu. I choć zapłon jest uruchomiony to ani dis, ani inpa nie widzi go, tak samo battery, lecz z tym się uporałem wrzucając UBAT=OFF.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 lis 2018, o 21:13 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 mar 2015, o 22:42
Posty: 200
Po pierwsze to dział powitanie, pod drugie kup normalny kabel a nie jakiś carsoft z allegro który jest pochodzenia chińskiego. Jak to mówią jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 lis 2018, o 11:11 
Offline

Dołączył(a): 7 lis 2018, o 10:58
Posty: 3
Lokalizacja: Trójmiasto/Kartuzy
Wybaczcie. Kabel kupiłem na szybko gdyż mój stary się posypał. Wiem co jest problemem. Wykrywanie zapłonu nie działa więc chciałem je dorobić. Pod pin 16 z Ads zrobiłem kabel do 6 pinu db9 pomiedzy tranzystor NPN, oraz rezystor 4k7 ale też nie ruszylo


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 lis 2018, o 12:15 
Offline

Dołączył(a): 13 lis 2018, o 12:13
Posty: 1
Sam to wypróbuję pozdrawiam:)

_________________
:>


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa: UTC + 2 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL