Teraz jest 23 paź 2018, o 09:12

Strefa czasowa: UTC + 2 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
PostNapisane: 4 sty 2014, o 00:59 
Offline

Dołączył(a): 24 lis 2013, o 16:43
Posty: 19
Dirty, próbowałem wykonać Twoje kroki i udało mi się zrobić :
F1
F3 wybierasz model
F6
F4 wybierasz sterownik (ALSZ)
F2 Codierdaten lesen

niestety dalej nie idzie. Po wciśnięciu F3 chwilę się ładuje i wyskakuje błąd takiej treści:
Kod:
Fehler in CABD! Siehe CABI.ERR und ERROR.LOG!
COAPI-2020: SG antwortet nicht IFH-0009: SG nicht angeschlossen oder meldet sich nicht C_LSZA
COAPI-2020: SG antwortet nicht FA_WRITE
COAPI-2020: SG antwortet nicht FA_WRITE: A_ALSZ



Zainstalowałem innego NCS, zaktualizowałem SP-daten i coś ruszyło. Doszedłem do tego, że mój moduł ożył i zaczęły mi mrugać lampy, ale po kilku mrugnięciach wyskakuje kolejny error:
Kod:
Fehler in CABD! Siehe CABI.ERR und ERROR.LOG!
COAPI-2060: Codierung felerhaft (allgemein) C_LSZA, C_C_AUFTRAG: ERROR_ECU_NACK_WRITE
COAPI-2060: Codierung felerhaft (allgemein) SG_CODIEREN


Czy ktoś wie co tu nie gra?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 6 sty 2014, o 16:27 
Offline

Dołączył(a): 15 paź 2013, o 17:05
Posty: 195
sprawdz w inpie czy masz w module swiatel taki sam nr vin jak pojazdu, bo wyglada na to ze modul swiatel byl wymieniany i jest nie wspograny z autem lub uszkodzony...hmm.. ale moge sie mylic..bo sam walcze zpodobnym problemem..


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 6 sty 2014, o 16:30 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 maja 2013, o 21:26
Posty: 3275
PatBMW,musiałbym to zobaczyć,przez teamviewera

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 6 sty 2014, o 16:41 
Offline

Dołączył(a): 15 paź 2013, o 17:05
Posty: 195
czekam na info:-) jak bedzie po ogledzinach ...Dirty...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 sty 2014, o 00:32 
Offline

Dołączył(a): 24 lis 2013, o 16:43
Posty: 19
Zainstaluje teamviewera i będę się do Ciebie odzywał Dirty :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 sty 2014, o 19:35 
Offline

Dołączył(a): 15 paź 2013, o 17:05
Posty: 195
wieemy cos??


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 11 sty 2014, o 14:09 
Offline

Dołączył(a): 24 lis 2013, o 16:43
Posty: 19
nic jeszcze, bo organizuje neta, żebym miał w aucie podczas podpięcia. Bez tego dirty nie będzie miał jak pomóc


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 24 maja 2018, o 21:04 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 sie 2016, o 17:29
Posty: 56
sory za odgrzanie kotleta , ale rozwiazal ktos ten problem ?

Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 2 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL