Teraz jest 23 paź 2018, o 08:31

Strefa czasowa: UTC + 2 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 31 sie 2018, o 19:55 
Offline

Dołączył(a): 22 wrz 2014, o 19:43
Posty: 12
Witam

Od kilku dni nie mogę odpalić auta. Prawdopodobnie z mojej winy, gdyż uszkodziłem sobie wkład stacyjki.... Tymczasowo odkręciłem kostkę stacyjki i auto odpałem za pomocą wałka kontraktowego, który kiedyś wymienialem w stacyjce. Odpalane auto w ten sposób ale zapomniałem włożyć w pętlę kluczyka no i po kilku próbach przestał reagować rozrusznik.
W module silnika mam błąd:
ews signal dwa eingang nicht vorhanden oder fehlerhaft

Doczytałem że trzeba zrobić synchronizację i że można zrobić to inpa. Więc wziąłem kompa i idę do auta... Finalnie się okazało że dla mojego sterownika MS41 w inpie nie ma opcji synchronizacji, więc kupiłem carsoft. Z carsoftem powalczyłem by go odpalić i łączy się z samochodem, ogólnie z modułami, czyta błędy. Ale przy próbie synchronizacji EWS sterownik silnika wyskakuje komunikat że sterownik silnika nie odpowiada. Dodam że sprawdziłem czy szczyta wsad z DME i nie było z tym problemu. Pytanie jak zrobić to poprawnie, ktoś pomoże?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 1 wrz 2018, o 10:41 
Offline

Dołączył(a): 22 wrz 2014, o 19:43
Posty: 12
Jest poprawa, auto zaczęło kręcić, ale nie odpala. Wymieniona została pętla immo i ruszyło. Teraz kwestia rozwiązania braku zapłonu

Błędy jakie mam w DMS i EWS

Obrazek

Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 wrz 2018, o 16:07 
Offline

Dołączył(a): 22 wrz 2014, o 19:43
Posty: 12
Autko już na chodzie, został usunięty EWS.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 wrz 2018, o 13:52 
Offline

Dołączył(a): 10 paź 2017, o 18:00
Posty: 50
Lokalizacja: Białystok
Co prawda w MS41 nie robiłem synchro, ale do nowszych używam DISa


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 20 wrz 2018, o 13:58 
Offline

Dołączył(a): 22 wrz 2014, o 19:43
Posty: 12
No z tego co ja się dowiedziałem od osób zajmujących się takimi tematami to że przy tym sterowniku jedyną opcją na synchronizację jest wylutowanie/wyjęcie jakiejś płytki na stół i zrobienie synchronizacji programatorem.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa: UTC + 2 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL