Teraz jest 23 paź 2018, o 08:05

Strefa czasowa: UTC + 2 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 15 cze 2018, o 10:42 
Offline

Dołączył(a): 15 cze 2018, o 10:36
Posty: 4
Witajcie koledzy jestem tu nowy i mam takie pytanie , mam licznik w swojej bmw z najmniejszym wyświetlaczem , posiadam manetkę bc ale w tym liczniku ona nie działa . posiadam również licznik z anglika z troszeczkę większym wyświetlaczem i jak go podłącze to bc działa bez problemu lecz nie pokazuje mi prędkości i obr i wgl jakieś głupoty sie pojawia . Moje pytanie brzmi czy da sie przelozyc tarcze zegarów i zakodować to wszystko w ncs ? :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 cze 2018, o 22:17 
Offline

Dołączył(a): 25 wrz 2017, o 01:45
Posty: 62
Hej,
Wiec tak trzeba wylutować kość eprom zmienić VIN programatorem, wlutować zakodować vin ( w zegarach vinu nie zmienisz ncs innymi) i twój przebieg później zegary pod wyposażenie i silnik twojego auta, oraz kalibracja tarcz. Można zakodować te z dużym ekranem, pokaż zdjęcia obu to ci powiem czy tarcze można zmienić. Ostatnio zmieniłem u siebie zegary z UK na EU (mam po przekładce bmw więc mam za sobą kodowania airbagów itp) mało tego zmieniłem sobie je odrazu na HIGH co daje super efekt bo mam takie 2 ringi jakby :) i jak ustawimy tempomat na tym jednym ringu on się rusza wtedy i ustawia na wyznaczona prędkość. Polecam ;D jak jesteś z podkarpacie około godzina roboty :) najgorzej skalibrować wskazówki. O ile zegary możesz mi podesłać i Ci je udziewicze żeby wgrać vin i zrobię kodowanie zdalnie o tyle wskazówki musiałbyś kalibrować sam.

Może być tak że tarcz nie przełożysz, wtedy musisz sobie ogarnąć zegary EU, tarcze muszą się zgadzać co do skali obrotów i prędkości


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 cze 2018, o 00:11 
Offline

Dołączył(a): 15 cze 2018, o 10:36
Posty: 4
Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź, ale słyszałem że jedynie w poliftach trzeba przelutowac. Ja osobiście mam bmw z 96 r z oryginalnym BC lecz licznik mam bez wyświetlacza a chce zmienić na licznik z tym wyświetlaczem co jest na równi z wyświetlaczem przebiegu ( jutro podeślę zdjęcia obu liczników) kiedyś czytałem że ktoś wygrał pusty plik. Man w ncs I wszystko mu działało. Tak jak pisałem wyżej jutro podeślę zdjęcia i będzie coś więcej wiadomo ;)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 cze 2018, o 00:26 
Offline

Dołączył(a): 25 wrz 2017, o 01:45
Posty: 62
To możliwe że nie trzeba lutowania kości. Natomiast jak najbardziej kodowanie pustym manem będzie poprawne po uprzednim dopisaniu vinu do auta. I wtedy powinno to latać:)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 cze 2018, o 00:48 
Offline

Dołączył(a): 15 cze 2018, o 10:36
Posty: 4
A vin dopisze ncs'em? Czy tylko pasoft?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 cze 2018, o 15:59 
Offline

Dołączył(a): 25 wrz 2017, o 01:45
Posty: 62
prędzej tool32 niż ncs, musisz spróbować bo nie ma reguł, jak nie dasz vinu będzie się wyświetlać kropka z przebiegiem czyli niezgodny vin/przebieg, na koniec pustym manem pasuje przelecieć zegary :


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 cze 2018, o 16:43 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 mar 2015, o 22:42
Posty: 192
Nie kombinuj z samym vinem, bo narobisz sobie biedy z przebiegiem. Jeżeli licznik (ten drugi) jest z podobnych lat produkcji jak twoje auto, to spokojnie ogarnie Ci to ktoś Pa softem, plus kodowanie ncs i będzie pięknie.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 cze 2018, o 17:17 
Offline

Dołączył(a): 25 wrz 2017, o 01:45
Posty: 62
To jest tak proste że mając program i fejsa sam to zrobi a ktoś zgoli słono za to


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 cze 2018, o 12:00 
Offline

Dołączył(a): 15 cze 2018, o 10:36
Posty: 4
Spróbuję tak zrobić jak piszecie


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 

Strefa czasowa: UTC + 2 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL