Teraz jest 25 wrz 2018, o 10:38

Strefa czasowa: UTC + 2 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 17 kwi 2018, o 01:45 
Offline

Dołączył(a): 13 sty 2017, o 12:15
Posty: 13
Lokalizacja: Białystok
Witam
Czy mógłby ktoś opisać jak zmienić vin i przebieg auta w module LCM po jego wymianie.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 kwi 2018, o 17:02 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 maja 2013, o 21:26
Posty: 3267
potrzebujesz PaSoft

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 kwi 2018, o 23:32 
Offline

Dołączył(a): 13 sty 2017, o 12:15
Posty: 13
Lokalizacja: Białystok
Dzięki


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 24 maja 2018, o 22:53 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 sie 2016, o 17:29
Posty: 56
ja mam pytanie bo chcialbym cos wyjasnic

jesli mam juz nowy modul lcm to czy przed jego wymiana powinienem zrobic kopie FA/ZCS ?
po wymianie wchodzimy w ike -> write odometer -> wpisujemy wartosc licznika->nastepnie write fgstrn -> i to wszystko ? - kiedys mialem okazje wymieniac lcm i mialem problem ze skasowaniem kropki na liczniku , cos pominalem ? w zlej kolejnosci ?

dodatkowo procz kodowania roznych funkcji w ike/lcm/kmb/itd mozna cos wiecej zdzialac?
jakie sa mozliwosci tego programu ?

np ; Obrazek

lub

Obrazek

pozdrawiam

Seba


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 24 maja 2018, o 23:14 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 lis 2013, o 23:37
Posty: 1433
Lokalizacja: Holandia
KLucz ZCS jest zapisany tylko w EWS i IKE więc tej kpi nie musisz robić.Jest to tylko potrzebne gdy wymieniamy zegary lub EWS. Jak zmienisz Vin i Przebieg to kropka powinna znikać. :drunk:

_________________
dziadkowozy.com to mój drugi dom


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 24 maja 2018, o 23:28 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 sie 2016, o 17:29
Posty: 56
no to juz zawsze jakas podpowiedz , tylko pytanie bo dawno w pa sofcie nie siedzialem , zmiane vinu i przebiegu w tym momencie to zmieniamy w lcm czy ike ? :drunk:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 maja 2018, o 08:07 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 lis 2013, o 23:37
Posty: 1433
Lokalizacja: Holandia
W LCM :drunk: w IKE czyli zegarach tylko Vin zmienisz ( i to nie we wszystkich typach)a przebiegu w zegarach Pa soft nie ruszy. :drunk:

_________________
dziadkowozy.com to mój drugi dom


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 maja 2018, o 09:13 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 sie 2016, o 17:29
Posty: 56
No i gitara ;)

Co do pozostałych funkcji , są jakoś potrzebne ? Jesteśmy w stanie coś zrobić ;) ? :drunk:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 maja 2018, o 09:40 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 maja 2013, o 21:26
Posty: 3267
Lady5 napisał(a):
W LCM :drunk: w IKE czyli zegarach tylko Vin zmienisz ( i to nie we wszystkich typach)a przebiegu w zegarach Pa soft nie ruszy. :drunk:

w przedliftach powinien ruszyć,już robiłem

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 cze 2018, o 18:50 
Offline

Dołączył(a): 10 paź 2017, o 18:00
Posty: 46
Lokalizacja: Białystok
Mam licznik z M52TUB28 (nie pamiętam który rok dokładnie) i przebieg zmienia a VINu nie chce. Kość chyba 93S66. Natomiast miałem zegary z przedliftowej M5 i tam na odwrót - VIN poszedł, przebieg nie.
Dlatego zamówiony VVDI Prog z adapterem także pod 35080


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL