Teraz jest 25 wrz 2018, o 13:49

Strefa czasowa: UTC + 2 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 801 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79 ... 81  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 1 kwi 2018, o 21:12 
Offline

Dołączył(a): 26 lis 2014, o 20:52
Posty: 134
Rozumiem że kalibrację czujnika robiłeś?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 kwi 2018, o 12:15 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 mar 2015, o 22:42
Posty: 187
emilo napisał(a):
Rozumiem że kalibrację czujnika robiłeś?

pewnie :drunk:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 kwi 2018, o 21:38 
Offline

Dołączył(a): 26 lis 2014, o 20:52
Posty: 134
A RLS ile ma podpięte kabli? Z tego co pamiętam u mnie w e90 jest to po szynie CAN. Nie wiem jak ale musiał byś znaleźć kod VO chyba że go dopisałeś już że jest automat zmierzchowy.

U nie jak przestał działać RLS okazało się że kabelki były złamane i nie było styku. Zrobiłem na pająku w celu weryfikacji działania okazało się OK. Więc zrobiłem tak jak się należny.

A jak Ty dasz na auto przełącznik to co się dzieje? Zapalają się światła czy nie?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 8 kwi 2018, o 11:43 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 lip 2016, o 12:59
Posty: 61
Uboat11 napisał(a):
Moduł komfortu z Anglika.
Szyby tylne działają na odwrót. Jak wciskam lewy przełącznik - otwiera się prawa.
Jak prawy - lewa.

Co trzeba dokładnie przekodowac, żeby działało jak należy?


Również mam podobny problem w e92. Zmieniam wartość FA z $812 na $802 i pozniej koduje poprzez FA_WRITE w module NFRM to wraca mi do $812. Dziś dopiero doczytałem żeby również w CAS'ie ten FA_WRITE zrobić oraz przekodować obydwa moduły pustym plikiem MAN żeby wróciły do serii. Czy ktoś robił podobny zabieg zmiany po przekładce z anglika?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 kwi 2018, o 14:58 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 kwi 2014, o 19:43
Posty: 281
Hej. Powiedzcie czemu nie widzę numeru SA :(
Pacjent E46 po swapie na M54. Dołożone xenony i jest problem z tylnymi światłami. Ledwo się żarzą. Chciałem zrobić porządek ale nie mogę w modułach zmienić VINu (brak pa-softu) i coś NCS też nie daje rady.

_________________
Prowadzenie BMW serii 7 nie sprowadza się do jazdy do celu
lecz jest celem samym w sobie


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 kwi 2018, o 19:51 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 maja 2013, o 21:26
Posty: 3267
a co ci ncs pokazuje?

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 kwi 2018, o 14:11 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 mar 2015, o 22:42
Posty: 187
Supermen napisał(a):
Hej. Powiedzcie czemu nie widzę numeru SA :(
Pacjent E46 po swapie na M54. Dołożone xenony i jest problem z tylnymi światłami. Ledwo się żarzą. Chciałem zrobić porządek ale nie mogę w modułach zmienić VINu (brak pa-softu) i coś NCS też nie daje rady.


Pewnie moduł ma FA i jest z polifta, a Ty w aucie jeszcze SA.
Moduł jest przystosowany pod led, a Ty masz zwykłą żarówkę. Jeżeli masz sw modułu ALSZ 3.6 mogę Ci zaktualizować do 4.5 wpisać vin, a przebieg sam za-siorbie po podłączeniu. Wtedy tez będziesz mógł bez problemu zakodować moduł do auta.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 maja 2018, o 00:01 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 sie 2016, o 17:29
Posty: 56
pytanko , bo kiedys zapisalem sobie w notatniku podpisujac go ( zmiana vin w ncs ) postepujac

Ncs f1->f1->E46->VIN->job->write FA

do czego moze sluzyc ta kombinacja ? - dodanie vinu do danego modulu ? w sumie nie probowalem tego nigdy

i jak sprawdzic jaki sie ma sp daten w ncs ? - data modyfikacji to 2014-07 w folderze daten

pozdrawiam
Seba


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 31 maja 2018, o 13:03 
Offline

Dołączył(a): 25 wrz 2017, o 01:45
Posty: 62
W teorii to jest zmiana VINU modułu na inny ale w NCS mi nigdy nie poszło, zawsze tool 32, a w przypadku niektórych modułów jak KOMBI programatorem.

SPDaten nie wiem jak spr.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 lip 2018, o 17:01 
Offline

Dołączył(a): 28 sty 2018, o 00:22
Posty: 14
Mam e61 525i 2005 z NAVI CCC z pl menu,ale bez lektora.
Problem jest taki że wczoraj zakodowałem mp3 i pl menu już nie ma.Języki które mam w menu to niemiecki,francuski i italiano.
Po wcześniejszych kodowaniach tj lusterkach,cyfrowej predkości było wszystko ok,menu polskie było.
Nie wiem czy to ma znaczenie,ale ostatnio co kodowałem przed mp3 to był AUX.Nie miałem modułu CAPPL więc dodałem do FA $609 i wszystko zakodowało się elegancko i pl też było.
Po kodowaniu mp3 pl menu brak
Wyczytałem,że muszę dodać do VA $6UD(język rosyjski) fa whrite w CAS i LMA po czym przekodować CAPPL
I tu jest pytanie jak przekodować CAPPL?
Znalazłem taki filmik https://m.youtube.com/watch?v=KUNJKWJx1rc
Czy tak właśnie wygląda przekodowanie modułu?
Najpierw dodaje do VA,zapisuje w CAS i LMA i w 1min i 15sek jest przekodowanie.Na filmie przekodowuje LMA,to ja bym musiał zrobić to samo z CAPPL
Mam racje,o to chodzi?


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 801 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79 ... 81  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL