Teraz jest 12 gru 2018, o 06:06

Strefa czasowa: UTC + 2 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 16 maja 2014, o 09:36 
Offline

Dołączył(a): 16 maja 2014, o 08:02
Posty: 16
Mam głowicę GT1 i disa V57 na IBM T30 ale w disie coding/programing jest nie aktywne.Na v57 zainstalowałem disa v44 pokazuje wersje v44 ale kodowanie dalej jest nie aktywne.Najlepszym rozwiązaniem był by dis V57+kodowanie V44 ale po nagraniu na płytę (wersja pod VM) i próbie aktualizacji mam komunikat (the cd in the drive selected cannot be activated fault number -46) dodam że nie nagrywałem obrazu bo po rozpakowaniu w katalogu były pliki i inne katalogi więc nagrałem je na płycie DVD 8,5 GB.
Z góry dziękuję za pomoc


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 maja 2014, o 09:38 
Offline

Dołączył(a): 16 maja 2014, o 08:02
Posty: 16
Zainstalowałem V57+kodowanie wszystko przeszło pomyślnie i dalej to samo zakładka kodowanie nie aktywna.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 mar 2016, o 23:10 
Offline

Dołączył(a): 19 lis 2013, o 19:37
Posty: 40
Witam.
Mam do was pytanie jak wygląda instalacja takiego disa na xp?Podobnie jak v44?Muszę mieć jakieś dodatkowe programy do tego?Istnieje jakiś gotowiec?
Pozdrawiam.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 24 mar 2016, o 08:41 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 lis 2013, o 23:37
Posty: 1497
Lokalizacja: Holandia
Zazwyczaj wszystkie dodatki są spakowane razem z DIS .Dobra paczka zawiera też film lub dokument tekstowy z opisem instalacji. :drunk: .

_________________
dziadkowozy.com to mój drugi dom


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 24 mar 2016, o 08:45 
Offline

Dołączył(a): 19 lis 2013, o 19:37
Posty: 40
Dzięki.Może uda się coś konkretnego ściągnąć.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 31 mar 2016, o 19:55 
Offline

Dołączył(a): 19 lis 2013, o 19:37
Posty: 40
Witam.
Mam do was pytanie,czy po instalacji disa mogę odinstalować daemon tools bo mi miesza na komputerze?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 31 mar 2016, o 20:26 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 lis 2013, o 23:37
Posty: 1497
Lokalizacja: Holandia
Oczywiście że możesz :drunk:

_________________
dziadkowozy.com to mój drugi dom


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 31 mar 2016, o 20:27 
Offline

Dołączył(a): 19 lis 2013, o 19:37
Posty: 40
Dzięki,myślałem że vmware ciągle z niego korzysta.
Pozdro :drunk:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 kwi 2016, o 01:34 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 8 paź 2014, o 12:53
Posty: 18
Temat może komuś się jeszcze przyda. Mam do ograniczenia EGR w E60 i potrzeba mi DIS-a. Generalnie długo się stroiłem na niego, ale w końcu się za to wziąłem. Z tydzień walczyłem żeby to zrobić właśnie na czystym XP. Naściągałem z 20 GB różnych Disów Vmvare i innych takich. Tak naprawdę się już praktycznie poddałem z tym DIS-em po kilku dniach i myślałem o jakimś gotowcu pod siódemkę. Ale wyjątkowo mi nie pasuje instalacja XP na wmvare bo to dla mnie nie jest prawidłowe działanie, a samej siódemki też mi się nie uśmiecha instalować. Chciałem więc Inpę bezpośrednio na XP i DIS-a na Vmware. W końcu dobrałem i zainstalowałem taki zestaw który ruszył. Oczywiście schody z wykryciem głowicy trwały jakieś 3 dni zabawy. W końcu znalazłem informację szczątkową gdzieś co jeszcze można ewentualnie zrobić i ruszyło. Wszystko jest opisane w paczce z DIS-em. Jak by ktoś chciał takie gotowe rozwiązanie pod instalkę WinXP to trzeba wszystko ściągnąć i instalować w/g instrukcji tam dołączonej. Vmware co prawda jest tam opisany 5 ale na 7 ruszył i chodzi. tylko przy tworzeniu maszyny trzeba zaznaczyć że ma być Vmware 5.

http://chomikuj.pl/daromega/BMW_INPA_DIS_POD_WINXP

Na tych filmach też można się wzorować. Nie wszystko identycznie jest na Vmware 7 ale schemat działania ten sam.

https://www.youtube.com/watch?v=sy3OQaP ... tml5=False

_________________
535D


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 

Strefa czasowa: UTC + 2 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL