Teraz jest 23 paź 2018, o 07:58

Strefa czasowa: UTC + 2 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 22 wrz 2013, o 00:54 
Offline

Dołączył(a): 31 sie 2013, o 16:03
Posty: 71
Lokalizacja: Wiedeń / Jelenia Góra
Otworze nowy temat " DIS - OBSŁUGA DLA POCZĄTKUJĄCYCH " i dobrze by było umieszczać w nim tylko posty dotyczace obsługi DISa , a nie jego instalacji , temat instalacji jest już założony na naszyn forum !

Jako że własnie jestem poczatkujacym uzytkownikiem DISa mam do kolegów już zaawansowanych w temacie pierwsze pytanie i prośbę o przetłumaczenie wyniku przeskanowania mojego auta .

Obrazek

Z tego co już wiem to na ciemnym tle są moduły możliwe do diagnostyki w aucie , a wykrzyknik ! przy danym module oznacza że nie ma w nim błędów ?
Co oznaczają x i ? przed danymi modułami ?

Tak na początek może podacie jakiś schemat postepowania z programem , krok po kroku jak teraz zdiagnozować i usunąć błędy w modułach ? Może macie jakąś ogólną instrukcję do programu ?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 22 wrz 2013, o 07:41 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 maja 2013, o 21:26
Posty: 3275
na czarno-moduły wykryte przez DIS-wukrzyknik-jest OK-krzyżyk-w module są błędy-znak zapytania-jakieś kłopoty z połączeniem,
aby skasować błędy-dajesz Quick delete-aby je zobaczyć-zielona strzałka w prawo

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 22 wrz 2013, o 10:24 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 maja 2013, o 21:26
Posty: 3275
na przykładzie ms42
test vanosa

Function Selection -> Complete vehicle -> Drive -> Engine management MS42 -> Camshaft control -> Camshaft, intake/ Camshaft, exhaust .

test przepływki

complete vehicle-drive-motor(engine) electronics-air supply-air mass flow sensor-test plan
wcześniej robimy quick test

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 lis 2013, o 15:55 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 wrz 2013, o 20:41
Posty: 94
co znowu popsulem? :)


Załączniki:
dis.jpg
dis.jpg [ 25.37 KiB | Przeglądane 8474 razy ]
Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 lis 2013, o 17:48 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 maja 2013, o 21:26
Posty: 3275
antywirus wyłączony?firewoll? niby głowice widzi,ale nie łączy,ifhs i diaghead odpalony?
spróbuj połączyć z głowicą jeszcze raz

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 21 gru 2013, o 20:17 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 lis 2013, o 23:37
Posty: 1464
Lokalizacja: Holandia
Witam!Tak jak w temacie,szukając instrukcji do obsługi DIS dla początkujących natrafiłem na :http://www.motodok.com/Documentation/Fi ... gnosis.pdf.Instrukcja się pobiera ale jest w angielskim :| Pliki w PDF zabezpieczone przed kopiowaniem :| Ma ktoś jakieś pomysły jak to przetłumaczyć chociażby w Google?Tłumaczenie nie musi być na szóstkę z plusem ale zawsze by ułatwiło posługiwanie się programem.Pozdrawiam!

_________________
dziadkowozy.com to mój drugi dom


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 24 sty 2014, o 02:00 
Offline

Dołączył(a): 24 sty 2014, o 01:58
Posty: 5
Ja to przetłumaczyłem. podaj maila to ci wyslę


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 24 sty 2014, o 02:12 
Offline

Dołączył(a): 10 sty 2014, o 01:55
Posty: 251
Lokalizacja: Trzcianka Wlkp
carlpg napisał(a):
Ja to przetłumaczyłem. podaj maila to ci wyslę

Kolego możesz mi też to wysłać bo zaczyna przygodę z disem bo ncs inpa już opanowane.
zuki20@wp.pl


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 24 sty 2014, o 02:41 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 paź 2013, o 22:17
Posty: 949
Lokalizacja: DOA
ja mam 2 pytania, czy dis jest lepszy od inpy?
czy disem da się sprawdzić dokładnie moduły typu navi radio tel itp?

_________________
e39 M52B25


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 24 sty 2014, o 02:43 
Offline

Dołączył(a): 24 sty 2014, o 01:58
Posty: 5
Ok. ale jest to tłumaczenie z automatu, żeby móc lepiej zrozumieć. Także trzeba się wczytać :lol:


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL