Teraz jest 14 gru 2018, o 23:43

Strefa czasowa: UTC + 2 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 48 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 10 sie 2013, o 18:56 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 maja 2013, o 21:26
Posty: 3309
mrcin86 napisał(a):
dirty.73 napisał(a):
czyli jedynie DISem trzeba do niego podcodzić

A nfs flasher z winkfp?

nienie,nfs bierze softy właśnie z winkfp,to jest emergency flash do sterów,które robią problemy ,tym sie próbuje wpisać je "ręcznie",przy tamtym sterowniku można było próbować wgrać soft z mds411,bo i tak był uszkodzony,ale twój jest sprawny,lepiej nie ryzykować,a DIS doskonale sobie z tym poradzi

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 10 sie 2013, o 20:38 
Offline

Dołączył(a): 6 lip 2013, o 10:46
Posty: 227
dirty.73 napisał(a):
mrcin86 napisał(a):
dirty.73 napisał(a):
czyli jedynie DISem trzeba do niego podcodzić

A nfs flasher z winkfp?

nienie,nfs bierze softy właśnie z winkfp,to jest emergency flash do sterów,które robią problemy ,tym sie próbuje wpisać je "ręcznie",przy tamtym sterowniku można było próbować wgrać soft z mds411,bo i tak był uszkodzony,ale twój jest sprawny,lepiej nie ryzykować,a DIS doskonale sobie z tym poradzi
Rozumiem, właśnie 20 minut temu wróciłem z garazu próbowałem wgrać nowy soft do mds410 przez mds411 i ani drgnie, błąd wywalił, że n eikomunikuje z MDS411, że nie ten soft wybrałem ;/


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 8 lis 2014, o 01:26 
Offline

Dołączył(a): 7 lis 2014, o 02:37
Posty: 13
Witam panowie mama małe pytanko czy kotos spotkał się kiedys z problemem braku danych aktualizacji w DISie ?? Jak rozwiązać ten problem? BMW E39 touring 530d 142kW stary numer 7789543 a podobno nowy to 7789633 jak myślicie?? Ciekawa sprawa z góry dzięki z podpowiedzi pozdrawiam... :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 8 lis 2014, o 06:58 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 maja 2013, o 21:26
Posty: 3309
7789543 to najnowszy
Nr

Numer czesci
Nazwa czesci
Data braku
0 Kartoteka części 13 61 7 789 543 Sterownik DDE zaprogramowany
1 Kartoteka części 13 61 7 788 501 Sterownik DDE zaprogramowany 05.10.2001
2 Kartoteka części 13 61 7 788 039 Sterownik DDE zaprogramowany 22.03.2001
3 Kartoteka części 13 61 7 787 703 Sterownik DDE zaprogramowany 05.09.2000

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 11 lis 2014, o 16:28 
Offline

Dołączył(a): 7 lis 2014, o 02:37
Posty: 13
No to znaczy ze ktos mnie w błąd wprowadzil. Dzięki za odpowiedź.
Pozdrawiam i życzę miłego dnia. :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 11 lis 2014, o 16:56 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 maja 2013, o 21:26
Posty: 3309
tak przynajmniej podaje ETK,może winkfp proponuje już nowszy?z najnowszego sp daten?nie wiem,ale trzymajmy się ETK :)

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 26 sty 2015, o 12:45 
Offline

Dołączył(a): 19 gru 2014, o 14:17
Posty: 44
dirty.73 napisał(a):
Instrukcja przeprogramowania

do przeprogramowania będą potrzebne:
Part nummber,basic control unit (sczytane z identyfikaci DDE)
Part number,prog.control unit (z tabeli z tis w zależności od starej wersji)
Vin
Przebieg

programowanie:
1 Uruchamiamy dis v44 (nowsze wersje nie mają funkcji programowania)
2 Naciskamy przycisk coding/program.
3 Wybieramy 5 programing i naciskamy przycisk strzałki w prawo
4 Wyświetli objaśnienia i wtedy naciskamy przycisk strzałki w prawo
6 wybieramy 2DDE programming i naciskamy przycisk strzałki w prawo
7 Wyświetli objaśnienia i wtedy naciskamy przycisk strzałki w prawo
8 wybierany 1Replace control unit i naciskamy przycisk strzałki w prawo
9 Wyświetli objaśnienia i wtedy naciskamy przycisk strzałki w prawo
10 wybieramy 1Determine basic control unit i naciskamy przycisk strzałki w prawo
11 program spyta się czy sterownik jest uszkodzony, naciskamy przycisk NO
12 wpisujemy Part nummber,basic control unit i naciskamy przycisk YES
13 Wyświetli objaśnienia i wtedy naciskamy przycisk strzałki w prawo
14 wprowadzamy VIN i przyciskamy przycisk YES
15 wpisujemy Part number,prog.control unit (nowy!) i przyciskamy przycisk YES
16 Wyświetli objaśnienia które, przewijamy do samego dołu i wtedy pojawi się opcja strzałki w lewo którą przyciskamy
17 wybieramy 2Program basic control unit i naciskamy przycisk strzałki w prawo
18 Wyświetli objaśnienia i wtedy naciskamy przycisk strzałki w prawo
19 wpisujemy 7 ostatnich znaków VIN-u i przyciskamy przycisk YES
20 wpisujemy przebieg samochodu i naciskamy przycisk
Następuje teraz programowanie po którym zostanie wyświetlony komunikat z prośbą o wyłączenie zapłonu na 25s
Następnie program spyta się czy dokonać synchronizacji DDE-EWS którą wykonujemy (robi się to prawie automatycznie)
Po całym procesie wyłączamy zapłon

(na przykładzie DDE)



witam .i co bedzie ta tabelka dla m54b30 tu na post wrzucona... bo nie moge w necie znalezc jak tego TIS 2007 ugryzc..


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 26 sty 2015, o 19:02 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 maja 2013, o 21:26
Posty: 3309
nie mam takiej tabelki...moge jedynie po vin i assembly sprawdzić.....

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 cze 2015, o 18:46 
Offline

Dołączył(a): 30 kwi 2014, o 22:18
Posty: 109
Witam mam takie pytanie czy po aktualizacji softu np silnika w inpie będzie można odczytać nowe czy stare numery softu


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 cze 2015, o 18:47 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 maja 2013, o 21:26
Posty: 3309
oczywiście nowe,stare znajdziesz po TISie

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 48 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL