Teraz jest 23 paź 2018, o 08:46

Strefa czasowa: UTC + 2 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 5 sie 2013, o 18:14 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 maja 2013, o 21:26
Posty: 3275
Instrukcja przeprogramowania

do przeprogramowania będą potrzebne:
Part nummber,basic control unit (sczytane z identyfikaci DDE)
Part number,prog.control unit (z tabeli z tis w zależności od starej wersji)
Vin
Przebieg

programowanie:
1 Uruchamiamy dis v44 (nowsze wersje nie mają funkcji programowania)
2 Naciskamy przycisk coding/program.
3 Wybieramy 5 programing i naciskamy przycisk strzałki w prawo
4 Wyświetli objaśnienia i wtedy naciskamy przycisk strzałki w prawo
6 wybieramy 2DDE programming i naciskamy przycisk strzałki w prawo
7 Wyświetli objaśnienia i wtedy naciskamy przycisk strzałki w prawo
8 wybierany 1Replace control unit i naciskamy przycisk strzałki w prawo
9 Wyświetli objaśnienia i wtedy naciskamy przycisk strzałki w prawo
10 wybieramy 1Determine basic control unit i naciskamy przycisk strzałki w prawo
11 program spyta się czy sterownik jest uszkodzony, naciskamy przycisk NO
12 wpisujemy Part nummber,basic control unit i naciskamy przycisk YES
13 Wyświetli objaśnienia i wtedy naciskamy przycisk strzałki w prawo
14 wprowadzamy VIN i przyciskamy przycisk YES
15 wpisujemy Part number,prog.control unit (nowy!) i przyciskamy przycisk YES
16 Wyświetli objaśnienia które, przewijamy do samego dołu i wtedy pojawi się opcja strzałki w lewo którą przyciskamy
17 wybieramy 2Program basic control unit i naciskamy przycisk strzałki w prawo
18 Wyświetli objaśnienia i wtedy naciskamy przycisk strzałki w prawo
19 wpisujemy 7 ostatnich znaków VIN-u i przyciskamy przycisk YES
20 wpisujemy przebieg samochodu i naciskamy przycisk
Następuje teraz programowanie po którym zostanie wyświetlony komunikat z prośbą o wyłączenie zapłonu na 25s
Następnie program spyta się czy dokonać synchronizacji DDE-EWS którą wykonujemy (robi się to prawie automatycznie)
Po całym procesie wyłączamy zapłon

(na przykładzie DDE)

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 sie 2013, o 18:24 
Offline

Dołączył(a): 6 lip 2013, o 10:46
Posty: 227
dirty.73 napisał(a):
Part nummber,basic control unit (sczytane z identyfikaci DDE)
Part number,prog.control unit (z tabeli z tis w zależności od starej wersji)
Gdzie zdobędziemy TIS? i którym programem można szczytać?

dirty.73 napisał(a):
15 wpisujemy Part number,prog.control unit (nowy!) i przyciskamy przycisk YES
A jak sprawdzić który jest nowy?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 sie 2013, o 18:39 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 maja 2013, o 21:26
Posty: 3275
na sterowniku powinny być zapisane numery,podaj mi je,może coś znajde

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 sie 2013, o 18:44 
Offline

Dołączył(a): 6 lip 2013, o 10:46
Posty: 227
dirty.73 napisał(a):
na sterowniku powinny być zapisane numery,podaj mi je,może coś znajde

na sterowniku? Co masz na mysli? Mam rozebrać auto zeby do sterownika sie dostać?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 sie 2013, o 18:46 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 maja 2013, o 21:26
Posty: 3275
no niestety tak,ale jakie rozebrać,DME jest pod prawym filtrem przeciwpyłkowym,w e39,a wogóle.....jaki to model??

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 sie 2013, o 18:47 
Offline

Dołączył(a): 6 lip 2013, o 10:46
Posty: 227
Ja wiem gdzie ja mam ten DME i mam E36, a inpa nie moze tego pokazać?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 sie 2013, o 18:50 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 maja 2013, o 21:26
Posty: 3275
a co ci pokaże?masz łączność z DME?wątpie...chociaż,potrzebuje strony z Kodowanie,tam gdzie numer montażowy(assembly)

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 sie 2013, o 18:59 
Offline

Dołączył(a): 6 lip 2013, o 10:46
Posty: 227
dirty.73 napisał(a):
a co ci pokaże?masz łączność z DME?wątpie...chociaż,potrzebuje strony z Kodowanie,tam gdzie numer montażowy(assembly)

ok, wieczorem dam znac.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 sie 2013, o 19:01 
Offline

Dołączył(a): 6 lip 2013, o 10:46
Posty: 227
Ni emoj ale to chyba nie wystarczy? Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 sie 2013, o 19:04 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 maja 2013, o 21:26
Posty: 3275
tzn to jest z tego uwalonego sterownika?czy nie?

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL