Teraz jest 23 paź 2018, o 08:33

Strefa czasowa: UTC + 2 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 26 lut 2016, o 01:05 
Offline

Dołączył(a): 16 sty 2016, o 20:47
Posty: 4
Witam,

Chciałem zakodować w DISie kilka nowych rzeczy dołożonych do auta.
Mam odpowiednio skonfigurowane wirtualki.

Przy próbie dodania wyposażenia (retrofit) pojawia się błąd z KOMBI.
I tu moje pierwsze pytanie: może mi ktoś powiedzieć co to jest i za co odpowiada?

Następnie próbuję naprawić KOMBI.
Mam dwie możliwości:
- zgranie danych ze starego modułu i wgranie ich na nowy
- zakodowanie nowego

Przy kodowaniu podaję VIN, datę produkcji, kod koloru, kod tapicerki.
Następnie próbuję zapisać KOMBI (wyświetla się jako: '10 KOMBI').
I wtedy pokazuję się taki błąd:
Obrazek

Czy ktoś może mi pomóc i powiedzieć o co chodzi i co robię źle?

Nie wiem czy to ma znaczenie, ale w aucie był wymieniany moduł świateł. Nowy został odpowiednio zakodowany PASoftem.

Z góry dzięki za pomoc!Witam,

Chciałem zakodować w DISie kilka nowych rzeczy dołożonych do auta.
Mam odpowiednio skonfigurowane wirtualki.

Przy próbie dodania wyposażenia (retrofit) pojawia się błąd z KOMBI.
I tu moje pierwsze pytanie: może mi ktoś powiedzieć co to jest i za co odpowiada?

Następnie próbuję naprawić KOMBI.
Mam dwie możliwości:
- zgranie danych ze starego modułu i wgranie ich na nowy
- zakodowanie nowego

Przy kodowaniu podaję VIN, datę produkcji, kod koloru, kod tapicerki.
Następnie próbuję zapisać KOMBI (wyświetla się jako: '10 KOMBI').
I wtedy pokazuję się taki błąd:
Obrazek

Czy ktoś może mi pomóc i powiedzieć o co chodzi i co robię źle?

Nie wiem czy to ma znaczenie, ale w aucie był wymieniany moduł świateł. Nowy został odpowiednio zakodowany PASoftem.

Z góry dzięki za pomoc!


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 mar 2016, o 18:30 
Offline

Dołączył(a): 19 lis 2013, o 19:37
Posty: 40
Nie chcę cię wprowadzić w błąd ale kombi to chyba coś z zegarami.Nie masz żadnego błędu związanego z nimi ?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 6 mar 2016, o 00:22 
Offline

Dołączył(a): 16 sty 2016, o 20:47
Posty: 4
Doszedłem do tego, że to zegary, ale nie pokazuje żadnych błędów w IKE.
Opisałem problem trochę dokładniej tutaj:http://dziadkowozy.com/viewtopic.php?f=46&t=1803


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 mar 2016, o 10:39 
Offline

Dołączył(a): 19 lis 2013, o 19:37
Posty: 40
To mnie zaskoczyłeś myślałem że pasoft robi bez problemu e39.Ja zgłębiałem temat odnośnie e34 ponieważ po wymianie zegarów z 2 na 4 wtyczki miałem właśnie problem z kombi.Nie był to błąd tylko komunikat w inpie że zegary nie z tej budy.W e34 niestety trzeba zrobić to ręcznie po odczytaniu wsadu zegarów.Poprawiłem co trzeba i komunikatu nie ma.Co do e39 i twojego problemu niestety nie za bardzo się orientuję jak to zlikwidować.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa: UTC + 2 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL