Teraz jest 23 paź 2018, o 08:50

Strefa czasowa: UTC + 2 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 4 wrz 2014, o 14:53 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 kwi 2014, o 19:43
Posty: 282
Dotychczas mi to nie przeszkadzało bo w zasadzie DISa nie używałem. Ale będzie mi potrzebny i coś trzeba zrobić w kwestii działania tego programu. Już na wstępie zaznaczam, że komputer ma odpowiednie parametry (m.in. 3gb RAM).
DIS działa mi z szybkością proboszcza grabiącego liście. Każde kliknięcie w jakąś opcję zajmuje jakieś 15 min myślenia-zwiechy zanim wejdzie w wyznaczone pole. Sczytanie całego auta nigdy nie doszło do skutku, bo kiedyś już się ściemniło jak na to czekałem. Ja rozumiem, że on powinien chodzić wolno bo to jest na Virtualnej Maszynie i w ogóle. Ale czasy te są niedopuszczalne i nie wierzę, że on tak działa.
@dirty.73 świadkiem. Jak dobrze pamiętam miał okazję przez TeamV podziwiać tą prędkość :)

Prosze pomóżcie, doradźcie coś.

_________________
Prowadzenie BMW serii 7 nie sprowadza się do jazdy do celu
lecz jest celem samym w sobie


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 4 wrz 2014, o 20:37 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 lis 2013, o 23:37
Posty: 1464
Lokalizacja: Holandia
Nie jest ze mnie komputerowiec ale pierwsze co przychodzi mi na myśl, to słaby procesor ,mało wolnego miejsca na dysku C ,lub jakiś antywirus lub zapora tak to spowalnia.Ja mam 8 gb ramu i procesor i5.Dis śmiga jak zaporożec :lol: :drunk:

_________________
dziadkowozy.com to mój drugi dom


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 4 wrz 2014, o 22:12 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 kwi 2014, o 19:43
Posty: 282
Procek T5870 Core 2 Duo 1,18GHz,
3GB RAM,
ok 60 GB na c:/ i 100 GB na D:/

Antyvir zawsze wyłączany jak DIS chodzi.

_________________
Prowadzenie BMW serii 7 nie sprowadza się do jazdy do celu
lecz jest celem samym w sobie


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 wrz 2014, o 19:16 
Offline

Dołączył(a): 6 maja 2014, o 23:17
Posty: 203
jaki system operacyjny? ile dałeś ramu na wykorzystanie przez VM?

Jakie masz obciążenie RAM/CPU gdy odpalasz DISa ?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 wrz 2014, o 23:04 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 kwi 2014, o 19:43
Posty: 282
boeing napisał(a):
jaki system operacyjny? ile dałeś ramu na wykorzystanie przez VM?

Jakie masz obciążenie RAM/CPU gdy odpalasz DISa ?


XP. Ramu dałem 1024 MB w ustawieniach VW.

Chodzi Ci o użycie w menadżerze zadań? Chyba ok 30 000 K. Procka ok 25%.

Mam nadzieję, że dobrze patrze.

_________________
Prowadzenie BMW serii 7 nie sprowadza się do jazdy do celu
lecz jest celem samym w sobie


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 wrz 2014, o 16:52 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 lip 2013, o 08:51
Posty: 203
Na Disa w VMware przydziel 512 mb.
Na XP najlepiej użyj VMWare Workstation w wersji 5.
Jeśli to nie pomoże to zainstaluj od nowa DISa lub poszukaj pewnej kopii.
Przy takich parametrach DIS powinien śmigać bez problemu.

Ja mam jednego lapka z Pentium chyba 1,2 ghz, pamięć 768mhz, dysk 40 gb i dis działa bez problemu.

_________________
Sprzedam interfejsy diagnostyczne ADS, OBD i K+DCAN.
BMW E30, E31, E32, E34, E36, E38, E39, E46, E60, E90
http://www.interfejsads.ugu.pl Facebook: http://fb.me/MiloBMW/
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 wrz 2014, o 20:54 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 kwi 2014, o 19:43
Posty: 282
kkkkamil26 napisał(a):
Na Disa w VMware przydziel 512 mb.
Na XP najlepiej użyj VMWare Workstation w wersji 5.
Jeśli to nie pomoże to zainstaluj od nowa DISa lub poszukaj pewnej kopii.
Przy takich parametrach DIS powinien śmigać bez problemu.

Ja mam jednego lapka z Pentium chyba 1,2 ghz, pamięć 768mhz, dysk 40 gb i dis działa bez problemu.


VM 5 mi właśnie problemów narobił :/ Po jego odinstalowaniu nie mogę zainstalować VM8 a akurat na ta maszynę dostałem gotowego DISa.

Dowiedziałem się, że powodem wolnego działania może być nie ustawiony protokół FISTER. Ale na mojej wersji DISa nie szło tego ustawić (nie przechodził procesu).

_________________
Prowadzenie BMW serii 7 nie sprowadza się do jazdy do celu
lecz jest celem samym w sobie


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 wrz 2014, o 21:25 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 maja 2013, o 21:26
Posty: 3275
a próbowałeś jak pisałem?odpalić to na VM 6.5?

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 wrz 2014, o 22:05 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 kwi 2014, o 19:43
Posty: 282
dirty.73 napisał(a):
a próbowałeś jak pisałem?odpalić to na VM 6.5?


Nie próbowałem. Muszę znaleźć jakąś instalkę. Może masz gdzieś pewnego linka?

_________________
Prowadzenie BMW serii 7 nie sprowadza się do jazdy do celu
lecz jest celem samym w sobie


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 

Strefa czasowa: UTC + 2 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL