Teraz jest 10 gru 2018, o 23:50

Strefa czasowa: UTC + 2 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 186 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 15, 16, 17, 18, 19
Autor Wiadomość
PostNapisane: 30 sty 2018, o 22:58 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 maja 2013, o 21:26
Posty: 3309
zobacz e85

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 4 lut 2018, o 13:44 
Offline

Dołączył(a): 9 sty 2018, o 13:45
Posty: 4
pare postów wcześniej miałem problem z komunikacją z autem, problemem okazał się "trefny" kabel. Mam drugi kabel , jest ok.
Praktycznie wszystko działa, jedynie nie mogę się połączyć z vanosem live data, wyskakuje błąd (api-0014 result not found)
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 8 kwi 2018, o 15:42 
Offline

Dołączył(a): 28 mar 2017, o 18:09
Posty: 12
Witam, chciałbym znowu prosić o poradę mianowicie próbowałem się podłączyć pod e61 kolegi, wybieram e 60 potem silnik i wyskakuje mi "data transmission to control unit disturbed" i wywala z powrotem do menu. Przy podłączaniu do mojej e39 wszystko jest ok. Inpe mam zainstalowaną według opisu Młodzik18 z innego forum plus wasze spolszczenie. Może muszę jakieś pliki do inpy dograć instalowałem ją parę lat temu więc nie wszystko pamiętam, pozdrawiam.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 8 kwi 2018, o 16:06 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 maja 2013, o 21:26
Posty: 3309
musisz zaktualizować pliki e60 z nowszego spdaten

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 8 kwi 2018, o 18:10 
Offline

Dołączył(a): 28 mar 2017, o 18:09
Posty: 12
Czyli po kopiować z sp-daten\ECU do C:\EDIABAS\ECU

zsp-daten\DATEN do C:\NCSEXPER\DATEN

sp-daten\DATEN do C:\NCSEXPER\DATEN\E60

sp-daten\SGDAT do C:\NCSEXPER\SGDAT

Zgadza się? Czy do inpy same Ecu wystarczy?

Edit: (pobrałemSP-daten-E60 5.40) skopiowałem wszystko jak wyżej i dalej nie działa zmieniły się tylko komunikaty


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 1 lis 2018, o 21:15 
Offline

Dołączył(a): 1 lis 2018, o 21:03
Posty: 1
Witam, ja mam następujące problemy: wywala mi error#100 SYS-0010 przy próbie połączenia się z modułami silnika etc. Pojawiają się też takie błędy jak:
D_FAS.GRP/D_MMI.GRP/D_VGSG.GRP IFH-0003:DATATRANSMISSION TO INTEFRACE DISTURBED.

Kabelek zakupiłem stąd: https://ibmw.info/produkt/interfejs-bmw-kdcan/

Jakieś rady? :|


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 186 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 15, 16, 17, 18, 19

Strefa czasowa: UTC + 2 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL