Teraz jest 21 lis 2018, o 14:58

Strefa czasowa: UTC + 2 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
PostNapisane: 16 cze 2018, o 16:34 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 mar 2015, o 22:42
Posty: 201
Powiem szczerze że całkiem nie te wartości zlogowałes co powinieneś. Na PW wysyłam Ci które parametry nas interesują.

Co do EGR, to naprawdę nie wiem po co tak z tym kombinujesz. Weź go poprostu odłącz zaślep wężyk i tyle. Jeżeli będzie lepiej masz winowajce, lecz moim zdaniem to nie tu jest problem.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 30 wrz 2018, o 11:18 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 lip 2016, o 12:59
Posty: 67
Dla potomnych, koniec końców dziękuje Blacharzy za pomoc i w ogole, program sie przyda z pewnością na przyszłość. W końcu miałem możliwość przejechać sie innym 3.0d i mieć porównanie w mocy, ale różnica w mocy była kolosalna. Mój to pewnie miał z 100 koni mniej..

Zdecydowałem sie w końcu ściągnąć kolektor ssący i wziąć sie za wymiane podciśnień wszystkich w aucie ale to co zobaczyłem to mnie zszokowało ale też po części ucieszyło, że znalazłem "pozostałe konie"..

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Dodam, że w tamtym roku demontowałem kolektor w celu wymiany świec żarowych i wymieniałem również uszczelki kolektora na nowe, tyle że przy montażu jedna musiała spaść bo gdy ściągaliśmy wczoraj kolektor to na samym tyle uszczelki nie było co dodatkowo sprawiało że łapał lewe powietrze z tamtąd a dodatkowo cała gródź była uwalona. Przy okazji demontażu wymieniłem również elektrozawór EGR'u na nowy (miałem dwa nowe ale tego od turbo już wcześniej zmieniałem) bo w koncu był dostęp. Podciśnienia wszystkie wymieniłem na silikonowe, stare to były tragedia, poparciałe, niektóre aż miały dziury, jeden był łączony a jeszcze jeden "naciągnięty" przygnieciony.. Ogólnie tragedia, aż dziw że jezdzilem z tym praktycznie prawie 3 lata i żałuje że dopiero teraz sie za to wziąłem.

Po wymianie podciśnień, elektrozaworka EGR, przy okazji wymieniłem elektryczny podgrzewacz wody oraz elektrozawory nagrzewnicy na inne używane (moje wykazywały błąd) i auto chodzi SUPER! Przyśpiesza w końcu bardzo fajnie, i nawet 19stki potrafią zamielić kołami przy X'drive :D Dodatkowo zrobiłem 2 tygodnie temu mape na 225KM :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 30 wrz 2018, o 12:18 
Online
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 lis 2013, o 23:37
Posty: 1477
Lokalizacja: Holandia
Super że problem rozwiązany. Szerokości :drunk:

_________________
dziadkowozy.com to mój drugi dom


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 2 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL