Teraz jest 22 lip 2018, o 00:32

Strefa czasowa: UTC + 2 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 20 maja 2018, o 21:20 
Offline

Dołączył(a): 18 maja 2018, o 13:58
Posty: 3
Lokalizacja: Kostrzyn Lubuskie
Witam, posiadam e91 ( kupione całkiem niedawno ) które kopci na czarno przy przyśpieszaniu ( podobno wycięty DPF)

auto było na czyszczeniu EGR - podobno był straszenia zawalony ... dymienie nie ustało
BMW ma moc , na każdym biegu jedzie zaskakująco dobrze , nie szarpie itd

odłączałem EGR i wydaje mi się jakby mniej kopciło ale szczerze to sam już nie wiem.

w apce na telefonie pokazuję takie coś
Obrazek Obrazek

i na zaślepionym EGR

Obrazek
Obrazek

oczywiście wtedy jest błąd na desce :(

a w INPIE błąd filtra paliwa ?
Obrazek
Obrazek

męczy mnie ten dym , bo to nie wypada tak jeździć :(

na postoju
Obrazek

podczas jazdy 2,5 tys obrotów

Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 20 maja 2018, o 21:32 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 maja 2013, o 21:26
Posty: 3264
hmmm....to bym sprawdził
filter verstopft-zatkany filtr

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 20 maja 2018, o 21:39 
Offline

Dołączył(a): 18 maja 2018, o 13:58
Posty: 3
Lokalizacja: Kostrzyn Lubuskie
dirty.73 napisał(a):
hmmm....to bym sprawdził
filter verstopft-zatkany filtr


w przyszłym miesiącu będę wymieniać OLEJ , wszystkie filtry , odmę i mam nadzieję że coś to da, ale niedawno czytałem na jakimś forum , ktoś miał identyczny błąd od filtra paliwa i po wymianie nie mógł się go pozbyć .

Czy przez taki zapchany filtr może kopcić ?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 21 maja 2018, o 20:47 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 mar 2015, o 22:42
Posty: 169
ciężko coś ustalić po tym co dodałeś, równie dobrze może być słaby przepływomierz.
Najlepiej zainstaluj sobie program testo (wpisz w google, jest darmowy i łatwy w instalacji) i pologuj parametry zadane z rzeczywistymi. Ciśnienie rial zadane z rzeczywistym, masa powietrza, ciśnienie w kolektorze itp...
Generalnie warto by było wtryski dać do sprawdzenia bo korektę na jednym masz dość wysoką. Chociaż test przelewowy, bo szkoda dziury w tłoku :lol:


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa: UTC + 2 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL